Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Inrichting met allure voor oostzijde Europaplein

29-april-2009

Het dagelijks bestuur van Zuideramstel heeft ingestemd met de uitgangspunten voor de herinrichting van de oostzijde van de Europaboulevard.

Hiermee wordt een vervolg gegeven aan de in september 2007, door de VVD, georganiseerde werkconferentie over de herinrichting van de Europaboulevard. Uitgangspunt van deze conferentie was om meer allure aan te brengen langs de Europaboulevard.

Allurevolle inrichting
In de uitgangspunten wordt uitgegaan van een allurevolle inrichting, waarbij gebruik gemaakt wordt van hoogwaardige materialen met duidelijke sfeer- en functieaanduiding. Dit in combinatie met een realistisch bomenplan met bomen van een flink formaat. Op basis van deze uitgangspunten zal in overleg met belanghebbenden een plan worden gemaakt.

Inspraak
Na goedkeuring door het dagelijks bestuur zal dit plan vrijgegeven worden voor inspraak. Naar verwachting zal rond de jaarwisseling 2009-2010 met de herinrichtingswerkzaamheden begonnen kunnen worden.

Portefeuillehouder Paul Slettenhaar:Dit is weer een goed voorbeeld hoe er meer allure in het straatbeeld gebracht kan worden. De Europaboulevard is een beeldbepalende straat in Zuideramstel. Die verdient een bijzondere inrichting.