Gemeente Woudrichem

Koninklijke onderscheidingen voor 16 inwoners van Woudrichem

koninklijke onderscheidingen 29 apr 09.jpg

Op woensdag 29 april 2009 heeft burgemeester Petter namens Hare Majesteit de Koningin 16 inwoners van Woudrichem een koninklijke onderscheiding opgespeld.

Allen werden lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege de aard, de duur, de betekenis en de uitstraling van bijzondere verdiensten voor de samenleving van Woudrichem.

Mevrouw Jenny Van Andel is koninklijk onderscheiden vanwege zeer uiteenlopende werkzaamheden voor de Ned Herv kerk te Andel, maar ook vanwege haar inzet als collectant en als jarenlang bestuurslid van de NCVB.

De heer Tonnie Bikker zet zich al jarenlang in ten behoeve van de gemeenschap van Almkerk of het nu om voetbal, tennis of om de Muziektent gaat. Ruim 40 jaar is de heer Bikker betrokken bij vakbondswerk.

De heer Ries Boevé is koninklijk onderscheiden vanwege werkzaamheden binnen de Geref. Kerk te Almkerk, en vanwege zijn inzet voor de Moestuinvereniging Ons Laat en zijn bestuurlijke werk voor de gerenommeerde en succesvolle Streekdagen.

De heer Ad de Bok is sinds jaar en dag actief in en rond de Geref. Kerk van Almkerk. Daarnaast zet de heer De Bok zich in voor de zwemvereniging, in vakbondswerk en in vogelvereniging De Rietzanger.

De heer Jan Bouwhuis is jarenlang lid van de vrijwillige brandweer van Woudrichem geweest en sinds hij geen actief brandweerman meer is blijft hij zich inzetten en verleent veel hand- en spandiensten voor de brandweer. Daarnaast is de heer Bouwhuis bestuurslid en medeorganisator van de Visserijdagen.

De heer Joost van Gammeren is sinds 1975 maatschappelijk actief, jarenlang als brandweerman in team Giessen, en als vrijwilliger en koster van de Ned Hervormde Kerk in Rijswijk, zeer actief ook bij de nieuwbouw van de kerk. Tot slot is de heer Van Gammeren actief als reanimatie-instructeur.

De heer Cees van der Linden zet zich al geruime tijd in ten bate van de samenleving, op zeer uiteenlopende gebieden. Actief in de Geref. Kerk van Andel, jarenlang bij Sparta 30, ook en met name bij het beroemde G-team, redacteur en uitgever van dorpskrant Actu-Ael, actief in buurtvereniging De Kuijpjes en al weer jarenlang clusterafgevaardigde bij de KNVB.

De heer Henk van Noorloos is specialist in het opzetten van ludieke en sportieve evenementen om sponsoren voor goede doelen te werven, actief in de Geref. Kerk van Andel, lid van een werkgroep die zich voor Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking en daarnaast schrijver van een gedicht opgenomen in de poëzieroute en van een roman over Jan Claesen de Trompetter.

Mevrouw Lia van Rees is al jaren zeer actief in de Geref. Kerk van Andel en daarnaast sinds jaar en dag betrokken bij Vluchtelingenwerk Woudrichem. Mevrouw Van Rees is ook maker van musical Spiegels en de dorpsfilm over Andel.

De heer Johan Rochat heeft zijn sporen verdiend in diverse besturen. Al jaren is hij bestuurslid van stichting Trema, en vooritter van de Interkerkelijke stichting voor Diaconale Dienstverlening in het Land van Heusden en Altena. Jarenlang is hij penningmeesterschap bij de stichting Stoelmobiel Land van Heusden. Zijn betrokkenheid en inzet voor de Ned. Herv. Gemeente in Giessen zijn groot.

De heer Sjaak Smits is 20 jaar voorzitter en leidinggevende geweest van de zondagsschool van de NH Kerk te Giessen en jarenlang lid van het kerkbestuur. Daarnaast is hij leider van verschillende gespreksgroepen uitgaande van de kerk. Daarnaast is de heer Smits actief voor postduivenvereniging Tot Ziens uit Nieuwendijk!

De heer Wim Sterrenburg wijkt nooit van de zijde van zijn neef Wim Oldenburg. Dankzij zijn zorg kan Wim Oldenburg gelukkig veel activiteiten ondernemen, waaronder óók weer veel vrijwilligerswerk. De heer Sterrenburg is al ruim 20 jaar actief in Oranjevereniging Beatrix, bij de rommelmarkt van de Ned. Hervormde Kerk van Uitwijk/Waardhuizen, bij muziekvereniging Juliana en de toneelclub van Juliana en tot slot regelt de heer Sterrenburg het onderhoud van de muziektent.

Mevrouw Arida Struik is al dertig jaar begeleider van de werkgroep Jongerensoos van de stichting Sociaal Cultureel Werk de Veste en begeleider van de huiskameractiviteit voor jongeren van 15 tot 18 jaar. Daarmee heeft mevrouw Struik een belangrijke en zeer langdurige bijdrage geleverd aan het jeugdwerk.

Mevrouw Renata Teuling is actief binnen de Geref. Kerk van Almkerk. Zij is jaren betrokken geweest bij het onderwijs, als bestuurslid van de Christelijke Scholengroep Oude Hoven en ook heeft zij veel scholieren begeleid die in haar winkel stage mochten lopen. Daarnaast is mevrouw Teuling bestuurlijk actief in de ondernemersvereniging van Almkerk.

De heer Kees van Tilborg verricht al ruim 30 jaar vrijwilligerswerk, als lid van de kerkeraad van de Nederlands Hervormde gemeente van Giessen, actief in het bejaardenwerk en in het schoolbestuur van De Ganzenhof. Sinds 2007 is de heer Van Tilborg vice-voorzitter van Stichting Eén Giessen-Rijswijk. Ook heeft de heer van Tilborg een belangrijke rol gespeeld in de nieuwbouw van t Dijkhuis te Giessen.

Gert de Vente is al jaren kerkelijk actief, als ouderling, als preses van de kerkeraad of als catecheet. In de lokale politiek heeft Gert de Vente een belangrijke rol gespeeld als gemeenteraadslid namens de ChristenUnie en als wethouder.

Na het uitreiken van de koninklijke onderscheidingen ontving burgemeester Petter alle gedecoreerden en hun familie en vrienden op feestelijke wijze in het gemeentehuis van Woudrichem tijdens een zeer drukbezochte receptie.