Gemeente Laarbeek


Laarbeek gaat plastic afval huis-aan-huis ophalen

LAARBEEK In week 20 start de gemeente met gratis huis-aan-huisinzameling van plastic verpakkingsafval. Dit betekent dat u op 13 mei (buitengebied Laarbeek) of 15 mei (binnengebied Laarbeek) uw plastic afval, zoals plastic flessen, shampoo- en wasmiddelenflacons, plastic tassen, plastic bekertjes en sausflessen apart kunt aanbieden. U ontvangt speciale zakken waar u dit in kunt doen. Eens in de vier weken kunt u deze zakken aan de straat zetten en worden deze gratis voor u opgehaald. Het plastic wordt vervolgens gerecycled. Door het plastic apart aan te leveren, blijft er minder afval over om in de grijze container te doen. Dit betekent dat u uw container minder vaak aan de straat hoeft te zetten en u dus lagere kosten heeft.

Inzameldata en afvalzakken ontvangt u per brief De inzameling start op 13 en 15 mei. De zakken zullen een keer in de vier weken opgehaald worden door Blink. In het buitengebied van Laarbeek gebeurt dit steeds op een woensdag, in het binnengebied op de vrijdag daarna. Inmiddels heeft u al een brief over de inzameling van plastic afval ontvangen, of krijgt u deze binnenkort. Daarin staan de exacte inzameldata vermeld. Ook krijgt u twaalf speciale afvalzakken. Als de zakken (bijna) op zijn, kunt u gratis nieuwe ophalen bij het gemeentehuis, de milieustraat of bij de Wmo-servicepunten (Zorgboogcentrum Mariëngaarde in Aarle-Rixtel, Dorpshuis Lieshout en Buurthuis Mariahout). Ook kunt u nieuwe zakken bestellen via het Milieu Informatie Centrum (MIC), telefoon: 0800 0230 344. Tot half mei kunt u uw plastic afval apart inleveren bij de milieustraat, Stater 2 in Lieshout. Ook daarna kunt u daar nog terecht om zakken in te leveren.

Geen brief ontvangen?
Tot onze spijt is onze brief om u te informeren over de gratis inzameling van plastic niet bij iedereen bezorgd. Heeft u de brief en de bijgeleverde folder, kalender en zakken niet ontvangen? Neem dan contact op met de gemeente, via telefoonnummer 0492 469 700, of stuur een e-mail naar gemeente@laarbeek.nl, waarbij u uw naam en adres vermeldt. U krijgt de brief en de informatie dan alsnog toegestuurd.

In deze folder vindt u meer informatie over wat er wel en niet in de zakken mag. Op deze kalender kunt u zien op welke dagen het plastic bij u wordt opgehaald.

Meer informatie
Wij rekenen op uw medewerking om deze gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval tot een succes te maken. Wanneer u nog vragen heeft over de inzameling van plastic in Laarbeek, kunt u een e-mail sturen naar meldpunt@laarbeek.nl of bellen naar 0492 469 809.

Klik hier om door te gaan naar Gemeentenieuws