Gemeente Kaag en Braassem

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen Kaag en Braassem koninginnedag-lintjesregen.jpg

Op woensdag 29 april 2009 heeft de burgemeester van Kaag en Braassem, de heer H.B. Eenhoorn, de versierselen behorend bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt.

De volgende personen zijn onderscheiden:

Mevrouw H.M. Brunt-Borst is secretaris bij de STIWO (Stichting Welzijn Ouderen Hoogmade/Woubrugge). Dit doet zij tot volle tevredenheid van alle betrokkenen sinds 1992. Ook bezoekt zij regionale bijeenkomsten voor de Wmo. Mevrouw Brunt-Borst is in de periode 2000 tot 2008 actief raadslid geweest voor de gemeente Jacobswoude.

De heer J.A.M. de Boer is verzorger van de begrafenisvereniging St. Barbara in Rijnsaterwoude. Aangezien elke uitvaart anders is, moet de heer De Boer beschikken over een groot aanpassings- en improvisatievermogen. Jaarlijks gaat hij langs de deuren om de contributie voor de St. Barbara op te halen, zodat hij persoonlijk contact houdt met de leden. Tevens stelt hij zich beschikbaar voor Tafeltje Dekje om maaltijden te bezorgen bij inwoners van Rijnsaterwoude.

Mevrouw L.M.A. Selderbeek is sinds 2001 bestuurslid van de STIWO (Stichting Welzijn Ouderen Hoogmade/ Woubrugge). Al die jaren heeft zij zich in het bijzonder ingezet voor Tafeltje Dekje. Zij was en is nog steeds de drijvende kracht achter de organisatie voor de warme maaltijdvoorzieningen in Leimuiden, Bilderdam en Rijnsaterwoude. Sinds januari 2001 houdt mevrouw Selderbeek zich bezig met STIWOâs lijfblad 'Senioren Informatie'.

Los van deze twee vrijwillige jobs heeft mevrouw Selderbeek een groot aantal senioren wegwijs gemaakt in het gebruik van de computer. Daarnaast is zij 11 jaar lang raadslid geweest voor de gemeente Jacobswoude.

De heer J. Vitters is sinds 1990 een gedreven en trouwe chauffeur-pompbediener bij de brandweer in Woubrugge. Ook is hij een stuwende kracht bij 'Altijd Paraat', de personeelsvereniging van deze brandweer. Verder is de heer Vitters sinds 1983 koster bij de Gereformeerde Kerk van Woubrugge. Daar regelt hij ook werkzaamheden rond de bijeenkomsten die in het kerkgebouw en de vergaderruimte worden gehouden. Op 21 september 2008 was de heer Vitters 25 jaar werkzaam voor deze kerk.

Mevrouw C.J.M. de Jong-Klein heeft sinds 1981 alle uren die nodig waren de kantine van Voetbalvereniging Alkmania beheerd en onderhouden. Mevrouw De Jong helpt ook mee met het organiseren van belangrijke activiteiten en zij wast wekelijks de kleding van de elftallen van de herenselectie. Mevrouw de Jong is één van die mensen die binnen een kleine gemeenschap onmisbaar zijn vanwege hun vrijwilligerswerk.

De heer P.J. de Jong heeft zich sinds 1981 op diverse vlakken belangeloos ingezet voor Voetbalvereniging Alkmania. In 1975 is de heer De Jong jeugdleider geworden en sinds 1978 tot heden is hij ook bestuurslid in diverse commissies voor de voetbalvereniging. Daarnaast heeft hij van 1981 tot 1996 volledig de kantine gedraaid bij de voetbalvereniging.

De heer C.G. de Jong was van 1980 tot 1985 voorzitter van Drumfanfare Mavileo en van 1996 tot 2000 redactielid van het verenigingsblad. Hij was tevens actief bij de jubilea van de fanfare in 1990, 2000 en 2005. Daarnaast was de heer De Jong actief voor schietvereniging Express in Halfweg en was hij voorzitter van de projectgroep Veilig Wonen in Leimuiden.

Nu is hij nog voorzitter van de Stichting het Nederlandsche Rijwielbelastingplaatje. In dit kader verzorgt hij spreekbeurten voor schooljeugd, verstrekt informatie aan belangstellenden en heeft hij medewerking verleend aan de totstandkoming van een boekje over het fietsplaatje en een bureauagenda 2009 over het thema 'fiets'.

De heer C.N.A. van der Poel is van 1969 tot 1981 lid geweest van de Stichting Hugo van der Poelfonds, die tot doel heeft om met behulp van geld of geschenken het leven van zieke, bejaarde, eenzame of behoeftige inwoners van gemeente Kaag en Braassem te veraangenamen. Sinds 1981 is hij de voorzitter van deze Stichting.

De heer van der Poel is van 1962 tot 1974 lid geweest van het kerkbestuur R.K. Parochie, van 1980 tot 1990 bestuurslid van Voetbalvereniging Oud Ade (VVOA) en van 1990 tot 2004 voorzitter van Voetbalvereniging ROAC â79.