Diploma behalen op basis van werkervaring is kansrijk

29/04/2009 16:14

FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken

Diploma behalen op basis van werkervaring is kansrijk

Uit een groep van 107 hebben 24 medewerkers zonder een reguliere opleiding te volgen, op basis van hun door werkervaring verkregen competenties, deelcertificaten of een MBO- of HBOdiploma ontvangen. Het gaat daarbij om functies in de Jeugdzorg, Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. De kandidaten hebben een zogenaamde EVC-procedure (Erkenning Verworven Competenties) gevolgd. Dit is voor mensen een uitgelezen kans om hun jarenlange werkervaring te verzilveren met een officieel diploma. Mensen in dienst van een organisatie kunnen volwaardig in een andere functie werken, maar ontberen het vereiste diploma. Op grond van hun vaak jarenlange werkervaring en na beoordeling door een erkend EVC-instituut kunnen ze in een hogere functie doorstromen.

Van de 107 kandidaten die FCB de laatste twee jaar heeft aangedragen hebben 10 kandidaten op basis van deze EVC-procedure een MBO diploma ontvangen, 13 kandidaten hebben één of meer certificaten voor het MBO ontvangen en 1 kandidaat verkreeg een HBO diploma. De andere 83 kandidaten kregen weliswaar geen diploma, maar hebben voor hun opleiding bepaalde ontheffingen gekregen, of zijn tijdens het traject gestopt. Erkenning van ervaring kan dus werken, maar dat laat onverlet dat er nog veel te ontwikkelen is.

Dit is de conclusie uit het rapport 'Ervaring met erkennen van ervaring: EVC in Welzijn en Jeugdzorg 2007-2008' dat uitgebracht is in opdracht van FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken. Het rapport geeft tevens aan dat er nog veel te weinig van deze EVC-procedure gebruik wordt gemaakt. Het is een middel om kwalitatief goed personeel aan te trekken en te behouden voor de organisatie.

Verbeteringen

Het rapport spreekt van te lange doorlooptijden en weinig maatwerk.

Daarbij is de erkenning van competenties moeilijk te realiseren. De reden daarvan is dat de focus ligt op examenkennis in plaats van op ervaringskennis, en daar is het juist om begonnen. Een specifieke belemmering voor de EVC-procedures binnen het HBO is het ontbreken van een landelijk geldende opleidingsstandaard op HBO niveau als maat voor de EVC-procedures en het te veel uitblijven van een positieve uitkomst door een daadwerkelijk diploma-resultaat of getuigschrift.

Het rapport geeft aan dat de verbeteringen moeten worden gezocht in het bestrijden van de hierboven genoemde belemmeringen. Speciale aandacht is volgens FCB geboden voor maatwerk, kwaliteitshandhaving, erkennen van specifieke werkervaring als volwaardige competentie en diploma-erkenning.

FCB constateert tevens dat de EVC-dienstverlening beter is geworden, maar dat deze nog steeds onvoldoende aansluit op de wensen vanuit de praktijk.

Om EVC tot een kwalitatief volwaardig, zelfstandig en onafhankelijk instrument te laten uitgroeien is nog heel wat nodig. Dat vergt de inzet van veel partijen: werkgevers- & werknemersorganisaties, EVC-uitvoerders, de MBO Raad en HBO-raad, de overheid (ministeries van OCW en wellicht ook Economische Zaken), O? fondsen & de kenniscentra voor MBO onderwijs.

Praktijkvoorbeeld

"Stijn Roes werkt bij de Blankenberg Stichting in Amsterdam, een organisatie voor maatschappelijke dienstverlening. Hij heeft een opleiding psycho-sociaal werk gevolgd en stond op het standpunt dat hij door zijn jarenlange werkervaring goed kon functioneren als volwaardig maatschappelijk werker. Zijn werkgever vond dat hij daarvoor een HBO-diploma Maatschappelijk Werk en Dienstverlening moest halen. Hij meldde zich aan voor een EVC-procedure. De Hogeschool van Utrecht beoordeelde zijn werkervaring op grond van een door hem te leveren analyse en concludeerde dat hij een onderdeel van de opleiding moest volgen. Na een positief resultaat concludeerde de Hogeschool dat hij alle competenties had verworven en reikte hem zijn HBO-diploma uit".

Meer informatie:

Het evaluatierapport 'Ervaring met erkennen van ervaring: EVC in Welzijn en Jeugdzorg 2007-2008' , de samenvatting en het artikel over Stijn Roes (FCBMagazine maart 2009 is te lezen en te downloaden op www.fcbwjk.nl

Martin van Os van den Abeelen/Informatiedesk FCB

030-2985350

info@fcbwjk.nl

www.fcbwjk.nl