Gemeente Harderwijk


Lintjesregen 2009

Acht inwoners van de gemeente Harderwijk hebben vorige week woensdag (29 april) ter gelegenheid van Koninginnedag een koninklijke onderscheiding gekregen. Burgemeester Berends speldde ze namens Hare Majesteit op tijdens een feestelijke bijeenkomst op het stadhuis.

Lid in de Orde van Oranje Nassau:


- De heer S.H. Aartsen (69) ontplooide/ontplooit activiteiten voor o.a. Harderwijks mannenkoor de âVeluwse Zangersâ, de gereformeerde kerk Stadsdennen, Harderwijkse Molenstichting en zorgcentrum Randmeer.


- Mevrouw M. Brielsman (69) was zeer geruime tijd raadslid van de gemeente Harderwijk, daarnaast zette zij zich in voor het stadsmuseum. Ook is ze betrokken bij watersport vereniging Flevo.


- Mevrouw H. van de Hoef-Schipper (57) ontplooide/ontplooit activiteiten voor o.a. basisschool De Wijde Blik, hospice Ermelo en activiteiten op het gebied van zorg en welzijn.


- De heer N.C.R. de Jong (66) ontplooide/ontplooit activiteiten op het terrein van politiek, onderwijs, cultuurhistorie en ouderenwelzijn. Hij zette/zet zich in voor o.a. politiek café Harderwijk, gemeentelijke monumentencommissie, Stichting vrienden van de Grote Kerk en Oudheidkundige Vereniging Herderewich.


- De heer H. Kuper (69) ontplooide/ontplooit activiteiten voor o.a. het Nederlandse rode kruis, Volleybalvereniging Harderwijk, stadsmuseum, Vereniging tot Wering van de Bedelarij door Werkverschaffing en Sociëteit de Hoop.


- De heer H.G.A. Lutterman (66) was tot 2002 werkzaam als hoofd van het facilitair bedrijf in het Ziekenhuis St. Jansdal. Daarnaast ontplooide/ontplooit hij diversen activiteiten gerelateerd aan zijn voormalige hoofdfunctie, zoals lid van de commissie van oud-medewerkers, Vrienden van het St. Maryâs Hospital te Ghana en verhuiscoördinator van drie ziekenhuizen naar één.


- De heer A.B. Schouten (59) ontplooide/ontplooit activiteiten voor o.a. ziekenomroep Sjouk, lokale omroep Harderwijk (HALO), Kulting Harderwijk, Stichting Stedenband Harderwijk Znojmo en Lions Club Harderwijk.

Lid in de Orde van Oranje Nassau met de zwaarden:


- De heer J.K. Alfons (55) is werkzaam bij het Ministerie van Defensie. Sinds 2000 is hij officier, in de rang van kapitein, respectievelijk majoor. Daarnaast ontplooide hij diversen activiteiten voor o.a. kinderboerderij dierenweide Stadsweiden, wijkvereniging Stadsweiden, Stichting bevordering betrokkenheid Harderwijk (SBBH) en VVD Harderwijk/Hierden. (De heer Alfons heeft elders de koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen door de minister van Defensie. Daardoor was de heer Alfons niet op het Stadhuis aanwezig tijdens de lintjesregen.)


____________________