Gemeente Hoorn

Nieuwe start voor Bureau Stadstoezicht

Op woensdag 29 april gaf burgemeester Van Veldhuizen van de gemeente Hoorn het startschot voor de nieuwe organisatie van Bureau Stadstoezicht. Het nieuwe Stadstoezicht zet zich primair in voor het voorkomen en bestrijden van overlast en ergernissen in de openbare ruimte. De integrale toezichthouders van Bureau Stadstoezicht hebben meer taken en ook meer bevoegdheden.

Een schone, leefbare en veilige stad Hoorn, dat is de missie van Bureau Stadstoezicht. Na de reorganisatie die eind 2008 werd ingezet, kreeg het bureau meer taken en bevoegdheden. Het primaire taakgebied van Stadstoezicht is het voorkomen en bestrijden van overlast en ergernissen in de openbare ruimte van Hoorn. Per wijk is er een wijkteam, met wijktoezichthouders als herkenbaar en vast aanspreekpunt. Het biketeam fungeert als vliegende keep.

Alle toezichthouders zijn integraal verantwoordelijk voor de handhaving van (vrijwel) alle aspecten van de leefbaarheid in de openbare ruimte. Een nauwe samenwerking met de politie is uiteraard essentieel en wordt verder geïntensiveerd. Naast de handhaving in de openbare ruimte heeft Bureau Stadstoezicht ook een aantal projecten opgezet. Hieronder vallen onder andere de handhaving in het Julianapark, het project Jeugd en Alcohol en het in kaart brengen van alle hanggroepen in Hoorn. Door de centralisering van handhavingtaken ligt ook de handhaving van de hondenbelasting, reclamebelasting en de afvalstoffenverorderning bij Bureau Stadstoezicht.

Anton Wildoër, hoofd van Bureau Stadstoezicht, is enthousiast over de nieuwe organisatie: De nieuwe organisatie heeft een duidelijke taakstelling en is daar ook goed op ingericht. En we hebben een team van goed opgeleide mensen die klaar zijn voor hun nieuwe rol. Ze hebben meer taken, maar ook meer bevoegdheden, waardoor ze adequater en directer kunnen handelen. We zijn ervan overtuigd dat deze ontwikkeling het komende jaar zijn vruchten gaat afwerpen.' Laatste wijziging van deze pagina: 29 april 2009