Gemeente Wassenaar

Zes koninklijke onderscheidingen voor Wassenaarders

Op 29 april aanstaande reikt de burgemeester van Wassenaar, de heer drs J.Th. Hoekema, in Raadhuis De Paauw te Wassenaar tussen 10.15 en 11.15 uur bij Algemene Gelegenheid 2009 een vijftal Koninklijke onderscheidingen uit.

Mevrouw H.J. Buurke-Kruseman heeft zich vanaf midden jaren zeventig als vrijwilligster ingezet voor jong en oud. Dit begon gedurende de schooltijd van haar kinderen als bestuurslid van de schoolvereniging Gooilandschap te Bussum en als bestuurslid/voorzitter van de onderwijscommissie Vereniging Het Nederlands Lyceum Den Haag. In die rol was zij nauw betrokken bij oprichting van de Internationale afdeling "English Stream". Daarna heeft zij zich ingezet voor de ouderen onder ons onder meer als vice-voorzitter bij het bestuur Stichting Forescate te Voorschoten dat onderdeel uitmaakte van de Stichting Pro Senectute, een landelijke organisatie van verzorgingshuizen en woningen voor ouderen met huizen in Bloemendaal, Haarlem, Amsterdam, Soest, Doorn en Lochem en later bij deze stichting als vice-voorzitter van het Dagelijks Bestuur en lid van een tweetal commissies.
Mevrouw Buurke-Kruseman wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw R.J. Gorter - Emmens is al sinds 1963 zeer actief als vrijwilligster. Tot 1982 in haar toenmalige woonplaats Lochem. Vanaf 1982 in haar nieuwe woonplaats Wassenaar. Onder meer bij de VVD-Wassenaar als bestuurslid en redacteur van het nieuwsblad van de plaatselijke VVD, bestuurslid en vrijwilligster bij de Telefonische Hulpdienst Wassenaar en de telefooncirkel van het Rode Kruis Wassenaar, meerdere functies bij de sportvereniging de Kieviten - afdeling Hockey, meerdere functies binnen de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen, zowel plaatselijk als
landelijk,bestuurslid/vertegenwoordigster Wereldwinkel Wassenaar en penningmeester bij de Bridgeclub "Gezelligheid Troef Wassenaar". Mevrouw Gorter-Emmens wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Q.J.P. van Hemert is vanaf 1988 tot heden actief als vrijwilliger bij diverse verenigingen in Wassenaar. Onder meer als vrijwillige vervoerder voor kerkgangers naar en van de St. Jozefparochie, bezorger van maaltijden bij Stichting Welzijn Ouderen Wassenaar, collector en mede-organisator van de collectes voor de Nederlandse Hartstichting en het Astmafonds, bestuurslid van de Huurdersvereniging Rozenstein en de winkel in het verzorgingshuis voor ouderen van het Johannahuis op de vorige locatie. De heer Van Hemert wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer S.J. Matthijsen heeft vanaf 1966 als vrijwilliger (bestuurlijke) activiteiten ontplooid op het terrein van de zwem- en polosport hier in Wassenaar maar ook daarbuiten, onder meer als scheidsrechter in de regio Haaglanden en als secretaris van de kring Haaglanden-Waterpolo. De heer Matthijsen heeft veel werk verzet voor WIK en de Omnivereniging WZK en was actief betrokken bij de fusie tussen WIK en de Zilvermeeuwen.
De heer Matthijsen wordt benoem tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw J. Moolenaar-van Drongelen heeft zich sinds 1980 ingezet als vrijwilligster op het gebied van zorg- en welzijn, onder meer bij het Nederlandse Rode Kruis in Wassenaar voor de maandelijkse maandagsoos en bij het Johannahuis, waar zij initiator en organisator is van de handwerkgroep en de jaarlijkse bazaar, waarbij de gemaakte artikelen voor een goed doel worden verkocht.
Mevrouw Moolenaar-van Drongelen wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Uitreiking buiten Wassenaar
Bij het ministerie van Jeugd en Gezin in Den Haag wordt op dezelfde datum door minister Rouvoet een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Zoutendijk.

De heer R.A. Zoutendijk zet zich sinds 1976 beroepshalve in voor de jeugd.
Sinds 1992 zet hij zich ook als vrijwillig bestuurslid en voorzitter bij diverse instanties voor de jeugd in, onder meer als lid van de Raad van Toezicht Stichting Timon te Zeist, als bestuurslid van Kaso Den Haag, een instelling voor maatschappelijk activeringswerk dat in 2005 fuseerde met KCW en KWS tot de Stichting Mara in Rotterdam. Tevens is hij bestuurslid van de Stichting Azusa, een Theologische Hogeschool, en secretaris van de Stichting Vrienden van Azusa. Daarnaast is hij medeoprichter en voorzitter van de sector Welzijn, Kinderopvang en Jeugdzorg van de Stichting ZW Haaglanden te Zoetermeer en diaken bij de Evangelische gemeente Morgenstond . De heer Zoutendijk wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl