Politie Haaglanden

Extra persberixcht 29 april Midden Delfland

Midden Delfland, 29-04-2009

Onderzoek diefstal AED stopgezet
Midden Delfland/Schipluiden Het politieonderzoek naar de diefstal van de Automatische Externe Defibrillator (AED) op dinsdag 3 februari is stopgezet. Een nog onbekende man nam die dag het apparaat weg vanaf de muur van de Rabobank op de Keenenburgweg in Schipluiden.

Van de diefstal zijn camerabeelden beschikbaar waarop de dader duidelijk te zien is. Deze beelden werden dinsdag 30 maart vertoond in het regionale opsporingsprogramma van Rtvwest; Team West. Ondanks ruime media-aandacht leverde de uitzending geen informatie op die leidde naar de identiteit van de op de beelden zichtbare verdachte. Hoewel de foto van de verdachte nog op de site van www.politie.nl/haaglanden/opsporing staat, is het onderzoek naar de diefstal nu stopgezet. Ook via www.westonline.nl is via de banner teamwest het bewuste progamma van 39 maart terug te zien.

Burgemeester A. J. Rodenburg van Midden Delfland reageert teleurgesteld dat het politieonderzoek niets heeft opgeleverd. Ik had gehoopt dat bewoners van Midden Delfland en of het Westland de man zouden herkennen. De diefstal van het AED is een inbreuk op een stukje extra hulpverlening waar ik me hard voor maak. Dat iemand dan juist dat apparaat wegneemt is betreurenswaardig, aldus Rodenburg.

(Her-)Kent u alsnog de verdachte op de beelden van Politie Haaglanden (www.politie.nl/haaglanden/opsporing)? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Westland via nummer 070 424 1500. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.