Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 29-04-2009

Drie aanhoudingen voor poging inbraak

BAARLE-NASSAU: De eigenaar van een winkel aan de Kerkstraat meldde woensdag tegen 03.30 uur een poging tot inbraak. Drie personen hadden geprobeerd de winkel binnen te komen. De eigenaar was wakker geworden en alarmeerde de politie. Deze zocht de omgeving af en hield in de Nieuwstraat een auto rijden met hierin drie mannen. De auto werd gecontroleerd en in het voertuig werden bivakmutsen en
inbrekersgereedschap gevonden. De goederen zijn in beslag genomen en de inzittenden, twee 19-jarige Rotterdammers en een 21-jarige
Bredanaar zijn aangehouden. De drie zijn verhoord en ontkenden enige betrokkenheid. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Mannen aangehouden na spuiten graffiti

ETTEN-LEUR: Een getuige meldde woensdag om 00.45 uur dat er graffiti werd gespoten op het viaduct over de A58 ter hoogte van Etten-Leur. Bij aankomst van de politie zag men twee mannen lopen, waarvan één man een spuitbus in zijn hand had. De verf op de zijkant van het viaduct bleek nog nat te zijn. De mannen, een 21-jarige man uit Oudenbosch en een 22-jarige man uit Zegge, zijn beiden aangehouden voor vernieling. De man uit Oudenbosch verklaarde schuldig te zijn. De andere man zou alleen hebben toegekeken. De verdachte deed afstand van de spuitbussen verf die hij bij zich had.
Beide heren zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Inbreker in de kraag gevat

BREDA: Bij een bedrijf aan de Grenssteen ging dinsdagavond het inbraakalarm af. Verschillende medewerkers van het, door het bedrijf ingehuurde, beveiligingsbedrijf en meerdere politie-eenheden gingen poolshoogte nemen en het vermoeden bestond dat er nog iemand in het pand aanwezig was. Op een gegeven moment zag men een man via de zijdeur het pand uit vluchten. De jongeman zette het op een lopen en werd op de voet gevolgd door een motoragent. Deze kon de verdachte in een nabijgelegen sloot aanhouden. Het gaat om een 16-jarige jongen zonder vaste- woon of verblijfplaats met een Roemeense nationaliteit. De verdachte is in verzekering gesteld.
Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen. Voor zover bekend is er niets weggenomen.

Man aangehouden voor vernieling ruit

BREDA: De politie hield dinsdagmiddag een 29-jarige man aan voor vernieling. De man zou een ruit aan de voorzijde van het huis van zijn 61-jarige buurvrouw hebben vernield. Beide partijen gaven aan al langer met elkaar in onmin te leven. Dinsdag zou het conflict zijn begonnen nadat de man rotzooi in de tuin van de vrouw aan de
Leeuwenhof had gegooid. De twee kregen in eerste instantie een verbaal conflict. Vervolgens zou de man, volgens de aangeefster, een trapje wat in de tuin stond hebben omgegooid. Het trapje viel tegen haar arm aan. Hierna vernielde de man een ruit van de voordeur.
De verdachte verklaarde dat de vrouw een kattenbak in zijn richting had gegooid tijdens het conflict. Hij gaf de vernieling toe en verklaarde bereid te zijn de schade te vergoeden. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Twee aanhoudingen na poging inbraak

BREDA: Een bewoner van 't Zand meldde dinsdagavond rond 22.30 uur dat er onbekende personen in de achtertuin stonden. De politie reed naar de betreffende woning en zag onderweg een groepje jongeren lopen, wat aan het signalement voldeed. Het groepje zette het bij het zien van de politie op een lopen. Ter hoogte van de Heksenrij kon de politie twee verdachten in de kraag vatten. De 20-jarige en 17-jarige jongemannen, beiden uit Breda, zijn in verzekering gesteld. Ze bleken
inbrekersgereedschap in hun bezit te hebben. In de omgeving is nog naar de andere groepsleden gezocht, onder andere met een diensthond. Dit heeft niet tot aanhoudingen geleidt.
Bij de woning waar men in de tuin had gestaan bleken planken uit de schutting te zijn verwijderd en aan de achterzijde van de woning was al een glaslat verwijderd. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Echtgenoot aangehouden voor mishandeling vrouw

RIJSBERGEN: De politie kreeg dinsdag tegen 13.00 uur melding van huiselijk geweld. Een 39-jarige Rijsbergse was in haar woning
mishandeld door haar 44-jarige echtgenoot, waarmee zijn ondertussen in scheiding lag. De man zou de vrouw tijdens een conflict meerdere malen hebben geslagen in het bijzijn van hun minderjarige kinderen. Ook zou hij al meerdere vernielingen hebben aangericht in de woning. De vrouw wilde geen aangifte doen van huiselijk geweld. De man meldde zich later op de dag op het politiebureau, waar hij is aangehouden. De man ontkende de aantijgingen en is na verhoor in de loop van de avond in vrijheid gesteld.

Verdachte van ramkraak aangehouden

BREDA: De politie heeft een 25-jarige man uit Oosterhout aangehouden in verband met een inbraak aan de Nieuwe Ginnekenstraat. Een getuige meldde de ramkraak dinsdag om 07.00 uur. Hierbij waren een glazen deur en een hek vernield. De daders namen kleding weg uit de winkel. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerden en heeft diverse getuigenverklaringen opgenomen. Aan de hand hiervan kon men de verdachte aanhouden. Hij is verhoord en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie op zoek naar getuigen beroving bejaarde dame

BREDA: Dinsdag liep een 76-jarige Bredase rond 17.00 uur op het voetpad tussen de Willem van Kesselstraat en de Hendrik
Berlagestraat. De vrouw werd aangesproken door twee jongens. Ze wordt plotseling van achteren vastgepakt en de jongens pakten haar tas vast. Na een strubbeling duwden de belagers de vrouw in de bosjes en renden weg in de richting van de Evert Spoorwaterstraat richting de Bernard de Wildestraat.

Twee getuigen zagen de beroving gebeuren en zijn nog achter de daders aan gegaan. Dit was tevergeefs. Een van de getuigen kon de tas van het slachtoffer terughalen. Toen was een groot deel van de inhoud al verdwenen.

Van het geëmotioneerde slachtoffer is aangifte opgenomen van beroving. Er is een aantal mensen getuige geweest van de beroving. De politie is op zoek naar getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken. Het gaat onder andere om personen die achter de daders aan zijn gegaan en zich nog niet als getuige bij de politie hebben gemeld. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Personen die meer weten over deze beroving, maar liever anoniem blijven kunnen bellen met de stichting M. via telefoonnummer 0800-7000.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 29-04-2009 16:21 | © Regio Midden en West Brabant |