Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 29-04-2009

Inbraakmelding leidt naar hennepkwekerij in woning

TILBURG: Een melding van een inbraak in een woning aan de Pater Ruttenstraat heeft vannacht geresulteerd in het aantreffen van een hennepkwekerij en de arrestatie van twee Tilburgse mannen (34 en 38 jaar). Aanvankelijk dachten de agenten dat het om inbrekers ging. Het bleek echter om twee mannen te gaan die de hennepplanten in die woning verzorgden en zelf op een inbraakalarm hadden gereageerd. De schuifpui aan de achterzijde was geforceerd, maar kennelijk waren de 'echte' inbrekers er zonder buit vandoor gegaan. De politie vermoedt dat de daders wisten dat in het pand zich een hennepkwekerij bevond.

De politie kreeg omstreeks 04.48 uur een melding van een alerte getuige dat er ingebroken werd in een woning aan de Pater
Ruttenstraat. Een politieman besloot met zijn diensthond Rico positie in te nemen bij een brandgang. Na enkele minuten begon de hond aan de lijn te trekken. Even later zag de agent twee mannen door de brandgang zijn richting uitkomen. De diender riep tegen de mannen dat ze moesten blijven staan. Terwijl deze agent met de mannen sprak, ging een collega van hem poolshoogte nemen bij de door de melder bedoelde woning. Daar bleek aan de achterzijde een schuifpui geforceerd te zijn. Op de eerste verdieping waren twee kamers als hennepkwekerij ingericht met enkele honderden hennepplanten. Hierop zijn de twee mannen aangehouden. Uit het vervolg onderzoek bleek dat deze mannen niet de inbrekers waren, maar dat zij betrokken waren bij de
hennepkweek in de woning. Vanwege een eerdere inbraak waarbij planten gestolen waren, hadden ze een alarm aangelegd. Vannacht reageerden ze op dat alarm. Wie er nu in het pand heeft ingebroken is nog niet duidelijk. Er is deze keer niets meegenomen door de daders.

Brand leidt naar hennepdrogerij

TILBURG: Aan het begin van de middag heeft er brand gewoed op de zolder van een woning aan de Thomas van Aquinostraat. Er kwam rook door het dak. De bewoner heeft nog geprobeerd de brand zelf te blussen, maar dat lukte niet. De brand is ontstaan door kortsluiting. Tijdens het blussen van de brand bleek dat de 29-jarige bewoner daar hennep, circa 7 kilo, te drogen had gelegd. Hij is aangehouden en ingesloten. Er bleek eerder ook een hennepkwekerij gezeten te hebben, maar die was ontmanteld.

Hennepknippers op heterdaad betrapt

TILBURG: Naast een hennepdrogerij en een hennepkwekerij heeft deTilburgse politie vandaag ook nog een hennepknipperij ontdekt. In een schuur van een woning van de Besterdring werden een 52-jarige Tilburger en een 44-jarige Tilburgse op heterdaad betrapt terwijl zij de hennep aan het knippen waren. Er lagen circa 8 zakken
henneptoppen, waarvan een deel al geknipt was. Het spul moet nog gewogen worden maar het gaat vermoedelijk om circa 10 a 15 kilo. Ook de 61-jarige bewoner, die op het moment van de arrestatie van het duo niet aanwezig was, is ook aangehouden. De politie kwam de knipperij na anonieme tips en eigen onderzoek op het spoor,.

Tilburger aangehouden voor rijden onder invloed

TILBURG: Een 34-jarige Tilburger is vannacht, de nacht van dinsdag op woensdag, omstreeks 03.10 uur op de Fatimastraat betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist werd aan de kant gezet omdat hij slingerde. Hij bleek dronken te zijn. Hij blies 855 ugl, bijna vier keer het toegestane maximum van 220 ugl. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en heeft een rijverbod van tien uren gekregen. Hij had naar eigen zeggen tien flesjes bier gedronken, voordat hij achter het stuur gestapt was.

Tilburger verdacht van straatroof

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.20 uur op het
Wilhelminapark een 26-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een straatroof op de Statenlaan. Daar werd omstreeks 23.20 uur een vrouw (leeftijd / woonplaats nog niet bekend) beroofd van haar tas. De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in. De verdachte werd gearresteerd omdat hij op veel punten exact voldeed aan het signalement dat het slachtoffer had opgegeven. Het ging daarbij zowel om de kleding die hij droeg als andere specifieke kenmerken. De verdachte is in verzekering gesteld.

Telefoondieven krijgen taakstraf

TILBURG: Een 20-jarige man en een 20-jarige vrouw, beiden woonachtig in Tilburg zijn dinsdagmiddag betrapt op winkeldiefstal. Ze hadden in een elektronicazaak op het Pieter Vreedeplein, elk een telefoon gestolen. Ze hebben allebei in overleg met de politieparket secretaris een taakstraf van 32 uur gekregen.

Eenzijdig verkeersongeval

TILBURG: Vanmiddag heeft omstreeks 13.40 uur een eenzijdig
verkeersongeval plaats gevonden op de Gilzerbaan, De bestuurder werd met een onderbeenfractuur overgebracht naar het ziekenhuis. De auto was over de kop gevlogen. De bestuurder zat bekneld en werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd, door het voertuig open te knippen. Er is door een verkeersongevallenanalist ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat de automobilist uit de richting van de Tilburgseweg kwam en vervolgens de Gilzerbaan volgde. Daar is hij met zijn auto in de rechterberm terecht gekomen,
vervolgens is hij via de rechterberm over de kop gegaan. Van de man zal een bloedproef afgenomen worden om vast te stellen of hij (teveel) alcohol had gedronken. Het slachtoffer is een 54-jarige man uit Gilze.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 29-04-2009 16:47 | © Regio Midden en West Brabant |