Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA laat Brussel niet los (29/04/09)

Vandaag werden de Brusselse N-VA-lijsten voor zowel het Brussels als het Vlaams parlement voorgesteld, samen met de inhoudelijke speerpunten voor Brussel. Dit gebeurde in aanwezigheid van N-VA-voorzitter Bart De Wever. De Wever, trotse Antwerpenaar, beklemtoonde de internationale functie van Brussel en het belang van de uitstraling voor Vlaanderen. Hij wees echter ook op het institutioneel kluwen in Brussel, in stand gehouden door de - vooral Franstalige - politieke klasse. Hierdoor is er geen verbetering in zicht voor diverse maatschappelijke problemen (werkloosheid, armoede, verloedering, onveiligheid, gebrekkige naleving van de taalwetten).

Paul De Ridder, bekend van TV-Brussel en auteur van meerdere boeken, lichtte zijn kandidatuur toe als lijsttrekker voor het Brussels Parlement (zijn toespraak). Hij deed dit vanuit zijn gedrevenheid voor Brussel op een positieve maar kritische manier. Hij haalde uit naar politici die zich niet bekommeren om de problemen van de Brusselaars, maar wel op de barricaden staan voor de zogenaamde rechten van de francofonen in de Vlaamse Rand. Paul beklemtoonde de positieve rol van de Vlaamse instellingen en inbreng in Brussel: Vlaanderen heeft Brussel nodig, maar Brussel heeft ook Vlaanderen nodig!.

Verder werden door Karl Vanlouwe, Brussels lijsttrekker voor het Vlaams parlement, de kandidaten voorgesteld. Hij ging ook dieper in op een aantal concrete programmapunten. Hij legde de nadruk daarbij op de rol van het Nederlandstalig onderwijs en het succesvolle inburgeringsverhaal van de Vlaamse Overheid dat navolging verdient in Brussel. De N-VA presenteert zich dan ook met een kleurrijke lijst met kandidates van Congolese afkomst (Linda Mbungu-Dinkueno) en van Pakistaanse afkomst (Atia Zaka Bano).

Eveneens besteedde Vanlouwe aandacht aan de naleving van de taalwet, het grootstedelijk beleid en de onveiligheid.Hij presenteerde zo ook het programma van de N-VA specifiek voor Brussel.

Auteur:
Paul De Ridder, lijsttrekker Brussel
Karl Vanlouwe, lijsttrekker Vlaams parlement (Brussel)

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be