Ministerie van Defensie

Dertig lintjes voor defensiepersoneel

29 april 2009, 17.03 uur

Van Middelkoop spelt de onderscheiding op bij kapitein ter zee H.P.P. van Rede. In het hele land hebben vandaag 30 (oud-)personeelsleden van Defensie een Koninklijke onderscheiding gekregen. Minister Eimert van Middelkoop speldde een aantal van hen het lintje persoonlijk op. Dat gebeurde op de Prinses Julianakazerne in Den Haag. De defensiemedewerkers ontvingen de onderscheiding vooral vanwege hun sociaal-maatschappelijke betrokkenheid.

"Juist binnen de krijgsmacht, waar functionele uniformiteit de norm voert, is het van essentieel belang om individuen te onderscheiden", zo sprak de bewindsman. Volgens hem doet deze tastbare waardering en erkenning vanuit de samenleving immers niet alleen recht aan individuele prestaties en verdiensten, maar straalt het ook af op het gehele onderdeel, het eigen krijgsmachtdeel of op de gehele krijgsmacht. "Onderscheidingen maken zichtbaar wat voor kwaliteit de krijgsmacht binnen de gelederen telt."

Tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, met de zwaarden werd benoemd:

commandeur arts dr. A.P.C.C. Hopperus Buma.

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, met de zwaarden werden benoemd:

eerste luitenant (tijdelijk kapitein) der mariniers J.G. Buwalda en kapitein der infanterie J.P.K. de Koning.

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werd benoemd:

reserve kapitein-luitenant ter zee arts F.J. Idenburg.

Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, met de zwaarden werden benoemd:

majoor van de verbindingsdienst J.K. Alfons, wachtmeester der 1ste klasse van de Koninklijke Marechaussee W. van Brouwershaven, kolonel arts b.d. van de logistieke dienst W.N.M. Frankenmolen, luitenant-kolonel b.d. van de Koninklijke Luchtmacht A. Goes, sergeant-majoor b.d. van de Koninklijke Luchtmacht G.A.H.M. de Laat, kapitein ter zee H.P.P. van Rede en kapitein van de Koninklijke Marechaussee W. Stam.

Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werden benoemd:

reserve luitenant-kolonel b.d. der artillerie P. Hooijmeijer, dhr. P.T.J. Bakker, dhr. H.N.J. van den Berg, dhr. J. van den Berg, dhr. G.A.G. van Bers, dhr. W.J. de Bie, dhr. M.F. Brouwer, dhr. G.H. van Dissel, dhr. A.J. van Ham, dhr. L.P. van Heeren, dhr. J.H. Hoeben, dhr. H. de Jager, dhr. W.J. de Jong, dhr. H.J.G. Liebrand, dhr. D.A. Megchelse, dhr. E. Moorlag, dhr. R.J.H. Smit, dhr. G. Valstar en dhr. R. Schendelaar.