Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 29 april

Zaandam, Krommenie, Westbeemster, 29-04-2009 o Met: Rookontwikkeling in flat, overval op drogisterij Zijp en eenzijdig ongeval in Westbeemster

Rookontwikkeling in flat

Zaandam, dinsdag 28 april 2009, 19.04 uur

Dinsdagavond kreeg de politie melding van brand in woning op de 4e verdieping in een flat aan de Panneroodstraat in Zaandam. Bewoners van de flat zagen rookontwikkeling en alarmeerde de politie. De 58-jarige bewoner was erg in de war en weigerde de hulpdiensten in zijn huis binnen te laten waarna agenten met lichte dwang zich toch toegang tot de woning verschaften. De Zaandammer is naar het ziekenhuis gebracht voor controle omdat hij onwel was geworden. Ook de kat van de man is voor de zekerheid met de dierenambulance meegegaan. Volgens de brandweer is er geen sprake van brandstichting. Vermoedelijk is een pan op het vuur de oorzaak van de rookontwikkeling. Het bleek uiteindelijk niet te gaan om brand maar om een korte hevige hitte en rookontwikkeling. De man heeft schade aan zijn keuken.

Getuigenoproep: overval op drogisterij Zijp

Krommenie, dinsdag 28 april 2009

De politie is op zoek naar een man die een gewapende overval heeft gepleegd. De overval werd gepleegd op dinsdagavond 28 april omstreeks 18.00 uur op drogisterij Zijp aan het Rosariumplein in Krommenie. De verdachte was geheel in zwart gekleed en droeg een bivakmuts en een zonnebril. De man liep de winkel in, vroeg om geld en verliet de winkel weer met vermoedelijk het vuurwapen nog in zijn hand. De verdachte heeft een nog onbekend bedrag buit gemaakt. Een getuige zag de man met een wapen lopen op het grasveld achter de drogisterij. Daarna verloor hij de man kort uit het oog maar even later zag hij de verdachte op een scooter rijden in de richting van het zwembad. De politie is op zoek naar getuigen.

Signalement van de verdachte:
* Licht getinte man;
* Slank postuur;
* Leeftijd rond de 20 jaar;
* lengte 1.70 - 1.75 cm;
* Donker gekleed;
* Reed op een scooter met windscherm.

Heeft u iets gezien of kent u de verdachte? Neem dan contact op met de politie Zaanstreek-Waterland, afdeling Centrale Recherche op: 0900-8844. Doet u dat liever anoniem? Bel dan: 0800-7000.

Eenzijdig ongeval

Westbeemster, dinsdag 28 april, 12.02 uur

Eeen 72-jarige vrouw is dinsdagmiddag met haar auto tegen een boom aangereden op de Zuiderweg in Westbeemster. De brandweer heeft de vrouw bevrijd uit het voertuig. Het slachtoffer is met zwaar letsel naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.