Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Leer elkaar aanspreken op gedrag

29 april 2009

Bewoners van Zuidoost stellen steeds vaker de vraag: "Hoe kan ik medebewoners aanspreken op hun gedrag zonder dat ik een grote mond terug krijg? Over het algemeen laten zowel jongeren als volwassen bewoners zich niet makkelijk corrigeren. Als je ze ergens op aanspreekt, geven ze je het gevoel dat je een zeikerd bent. Ze geven vaak niet toe, slaan een brutale toon aan en je voelt hun minachting."

Om bewoners beter in staat te stellen elkaar aan te spreken op ongewenst gedrag, biedt stadsdeel Zuidoost geheel gratis de training Elkaar aanspreken op gedrag aan. De training geeft inzicht in de achtergrond van het gedrag van medebewoners, maar ook welke invloed uw gedrag op een ander heeft. Daarnaast biedt de training direct toepasbare tips. De training is in feite gebaseerd op het boek "Hangjongeren!"; 99 tips voor het omgaan met jongeren in de straat cultuur van Hans Kaldenbach, maar wordt toegespitst op de situaties die u aankaart. Uiteraard passeren de 10 leefregels van de Stadsdeeletiquette de revue en wordt nader ingegaan op het verkeerd aanbieden van huisvuil door andere bewoners.

In een ontspannen sfeer en met de nodige humor gaat u met een acteur aan de slag om situaties uit uw buurt door te nemen. U zult merken dat u beter leert omgaan met uw mondige buurtgenoten!

U komt toch ook op één van de onderstaande data?

De training is van 18.45 tot 21.00 uur in het Informatiecentrum van het stadsdeelkantoor (Anton de Komplein 150) op de volgende dagen: dinsdag 19 mei, maandag 25 mei en woensdag 27 mei 2009.

De training Elkaar aanspreken op gedrag wordt geheel gratis aangeboden door stadsdeel Zuidoost. Bovendien ontvangen de eerste 40 deelnemers per avond het boekje "Hangjongeren!"; 99 tips voor het omgaan met jongeren in de straat cultuur. Alle reden dus om mee te doen!

Zuidoost schoon, heel gewoon!

---