Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Overdracht sleutel Bijlmer Parktheater

29 april 2009
Dinsdagmiddag 28 april jl. vond in het stadsdeelkantoor de sleuteloverdracht van het Bijlmer Parktheater plaats. Eerst werd het huurcontract getekend door stadsdeelsecretaris Chesley Rach, de voorzitter van het bestuur van de Stichting Bijlmer Parktheater Jan Coen Hellendoorn en Aad Kuin, bestuurslid en directeur van Circus Elleboog. Daarna overhandigde stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet de sleutel aan Jan Coen Hellendoorn.

Volgens Elvira Sweet is een gigantisch mooie droom uitgekomen. "De culturele infrastructuur van Zuidoost wordt door de komst van het Bijlmer Parktheater versterkt. Het ontwerp van Paul de Ruiter past bij de allure van ons stadsdeel."

Jan Coen Hellendoorn benadrukte dat het vandaag een gedenkwaardige dag was waar jarenlang naar toe is gewerkt. "We gaan er vanuit dat dit mooie theater goed gevuld zal zijn met mooie voorstellingen en concerten. Het wordt een belangrijk, bruisend centrum voor theater, circus en dans. Aad Kuin benadrukte de eensgezindheid tijdens alle besprekingen en onderhandelingen met de partners. Fako Kluiving (Krater Theater) vertelde over de rondleidingen die hij tot nu toe gegeven heeft. "De bezoekers zijn sprakeloos van de mogelijkheden voor voorstellingen maar ook voor festivals en kleinere evenementen. De bewoners uit Zuidoost hebben nu eindelijk een eigen theater."

Het gebouw is klaar voor zijn toekomstige bewoners: Jeugdtheaterschool Zuidoost, Circus Elleboog, Krater Theater, De Theaterwerkplaats en de 5 o'clock class Zuidoost. Het uiteindelijke doel is om samen mooie theaterproducties te maken voor jong en oud, naschoolse activiteiten te realiseren, workshops te geven in de vakanties, festivals te organiseren voor kinderen en volwassenen en de talentontwikkeling van kinderen en jongeren in Zuidoost een professionele basis te geven. Ook de scholen uit de buurt zijn van harte welkom. De uitdaging is om een goede balans te vinden tussen professioneel versus amateurtheater en tussen Zuidoostgericht programmeren en stadsgerichte uitstraling. De officiële opening van het Bijlmer Parktheater zal plaatsvinden op 9, 10 en 11 oktober 2009.

---