Ingezonden persbericht


Almere, 20 april 2009

Bespeling Schouwburg Almere week 18-19
...

..

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl Blind date april

Forever Overhead is een spannende en hypnotiserende voorstelling. Wat gaat er om in het hoofd van iemand die valt? In dat korte moment, in die eeuwigheid, tussen hemel en aarde? De dansvoorstelling Forever Overhead gaat over de kunst van het vallen. Een wendbaar lichaam in de leegte, opgehangen in de lucht als het centrum van het universum. Onvolkomen vleugels die, even, de zwaartekracht overwinnen. Een triomfantelijke duik, voor de definitieve, fatale omhelzing.

Forever Overhead is de eerste voorstelling van Voetvolk. Voetvolk bestaat uit Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe. Gruwez beschikt over een zeldzame lichaamsbeheersing en de composities van Maarten van Cauwenberghe zorgen voor extra spanning en maken van deze productie een echte beleving.

woensdag 29 april, 20:30 uur

Prijs: E 10,00

Fotograaf: Bruno De Waele of JeanPaul Lespagnard of Luc Massin

Ellen ten Damme - theaterconcert

Met haar vorige succestournee 'Von Kopf bis Fuss' bewees Ellen ten Damme eens te meer hoeveel ze eigenlijk in huis heeft: stijl, een dijk van een stem, een dito performance en een breed uitwaaierend repertoire. "Ten Damme maakt indruk. Ze zingt helder, zuiver en vooral gedreven" (de Volkskrant). In 2006 trad ze op tijdens de 'Nacht van het liefdeslied', waarvoor dertien dichters en evenzoveel muzikanten nieuwe liedjes over de liefde schreven. Ten Damme was met Ilja Leonard Pfeiffer verantwoordelijk voor het prachtige 'Durf jij?!?'. Het vormde de voorbode voor dit nieuwe theaterconcert en een gelijknamig Nederlandstalig album. Begeleid door haar uitmuntende band toont Ten Damme u opnieuw een verrassende kant van zichzelf.

vrijdag 1 mei, 20:15 uur

Prijs Rang 1: E 19,50 / Rang 2: E 17,00 / Rang 3: E 14,50

Fotograaf: onbekend

Ronald Goedemondt - cabaret

Met 'Ze bestaan echt' overtrof Ronald Goedemondt het hoge niveau van zijn lovend ontvangen debuut 'Spek'. De Volkskrant noemde hem "een mooi verteller die met hoge snelheid en een even grote grapdichtheid zijn verhalen op het publiek afvuurt." In november 2008 ontving hij de Neerlands Hoop voor de meest veelbelovende cabaretier van het moment. Met zijn derde programma, 'Dedication', bevestigt hij dat nogmaals. Goedemondt laat geen moment onbenut om zijn publiek op geheel eigen wijze te boeien en te verrassen. Eenmaal in de greep van zijn verhaal ontsnapt u niet meer aan zijn droogkomische wereld van schoonheid, paranoia en paniek. "Goedemondt vindt zijn humor op plekken waar andere cabaretiers zelden zoeken." (NRC Handelsblad) "Dit programma behoort tot het beste dat het nieuwe Nederlandse cabaret nu te bieden heeft." (de Volkskrant). "Ronald Goedemondt wordt geen grote - hij is het!" (Algemeen Dagblad).

vrijdag 1 mei, 20:30 uur

Prijs: E 16,00 / Kortingspas: E 14,00

Fotograaf: Renate van Bussel. Scènefotograaf: Bob Bronshoff

Yamato - theaterconcert

In de jaren zeventig en tachtig lieten Ondekoza en Kodo de westerse wereld kennismaken met de spectaculaire Japanse slagwerkkunsten. Ook Yamato is schatplichtig aan deze pioniers. De drummers én drumsters demonstreren hun superieure beheersing van alle percussie-instrumenten, van de chappa (kleine koperen bekkens) tot en met de enorme, tot vijfhonderd kilo wegende odaika-trommels. Daarnaast ontpoppen ze zich als clowns en acrobaten. De klanken die zij produceren zijn even gevarieerd als de geluiden die we kennen uit de natuur, maar dan ritmischer: tikkende regendruppels, het geratel van vallend gesteente, de overdonderende knallen van bliksem. Bij Yamato krijgen al die elementen hun plaats in een aanstekelijke, theatrale show.

zaterdag 2 mei, 20:15 uur

Prijs Rang 1: E 26,00 / Rang 2: E 23,50 / Rang 3: E 21,00

Fotograaf: Lucienne van der Mijle

Kikker en zijn vriendjes, 4+ - familievoorstelling

Naast 'Het grote Terra Popconcert' in oktober 2008 brengt Theater Terra dit seizoen het derde avontuur van Kikker, uit de prachtige prentenboekjes van Max Velthuijs, 'Kikker en zijn vriendjes'. Weet jij al wie de vriendjes van Kikker zijn? Om te beginnen Haas, die heel verstandig is en mooie boeken heeft. Dan zijn er Varkentje, die lekkere taarten bakt, Rat die goed kan timmeren en natuurlijk wend, die geweldig kan vliegen en heel lief is. En dit keer vinden ze er een vriendje bij, Beertje. Samen beleven ze heerlijke en muzikale avonturen in een vrolijke, warme voorstelling over vriendschap.

zondag 3 mei, 14:00 en 16:00 uur

Prijs: E 18,50 / Kortingspas: E 16,50 / Kinderen tot 14 jaar: E 13,50

Fotograaf: onbekend

Amar - cabaret
In zijn eerste programma 'Amar speelt ALI' kroop Amar in de huid van een Marokkaanse familie. In opvolger 'Amar speelt WIT' gaat hij op zoek naar identiteit en vrijheid in een tijd vol twijfels. Amar houdt ons een lachspiegel voor die uitvergroot wat we liever verborgen houden. Zwaar? Nee hoor, Amars droom is om Nederland te veranderen met humor!

woensdag 6 mei, 20:30 uur

Prijs: E 16,00 / Kortingspas: E 14,00

Fotograaf: Piek

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht