Ingezonden persbericht

HÉT DIERENPROGRAMMA VOOR KIDS VANAF 29 APRIL BIJ NICKELODEON

Amsterdam, 23 april 2009

Vanaf 29 april is wekelijks de serie Kids for Animals te zien bij kinderzender Nickelodeon. In iedere aflevering vertellen kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes over hun favoriete dier, nemen ze zelf de camera ter hand en gaan vervolgens op ontdekkingstocht. Kijkertjes komen binnenkort dus alles te weten over koeien, katten, stokstaartjes, konijnen en nog veel meer! Terence Schreurs presenteert op geheel eigen wijze het programma en onderwerpt de jonge reporters aan een aantal pittige quizvragen aan het einde van iedere aflevering.

Dieren en kinderen, ze horen een beetje bij elkaar. Uit onderzoek van Kids for Animals, de jeugdclub van de Dierenbescherming, blijkt bijvoorbeeld dat driekwart van de kinderen bij een ramp als eerste zijn of haar huisdier meeneemt. Het zal niemand verbazen dat kinderen ontzettend veel weten over hun favoriete dier, sterker nog, het zijn vaak echte dierenkenners. Zij kunnen vol enthousiasme vertellen over everzwijnen, paarden, gifslangen, honden, etc. Van leuke, gekke weetjes tot verbazingwekkende nieuwtjes. En altijd met veel interesse en liefde voor het dier...

In de eerste aflevering neemt Dennis zijn hond Pien mee naar de hondenschool voor een cursus. Hier wordt de haflingerpup opgevoed tot welgemanierde jonge hond. Twee kinderreporters gaan gewapend met camera en microfoon mee op pad.

Kids for Animals
Kids for Animals is de jeugdclub van de Dierenbescherming en heeft 21.000 leden. De meeste leden zijn tussen de 6 en 12 jaar. De Dierenbescherming wil kinderen een respectvolle houding en gedrag bijbrengen als het gaat om dieren, zodat kinderen opgroeien tot volwassenen die op een bewuste manier met dieren en dierproducten omgaan en dierenleed zoveel mogelijk wordt voorkomen. Voor kinderen hanteren we de volgende slogan: Als je lid bent van Kids for Animals, dan weet je wat goed is voor dieren.

Kids for Animals: vanaf woensdag 29 april om 18.20 uur op Nickelodeon (herhaling iedere zaterdag om 16.00 uur).