Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
EMBARGO TOT 29 APRIL 2009, 12.00 UUR

22 april 2009 - Koninklijke Onderscheidingen
Op woensdagmorgen 29 april 2009 zullen, ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin (Algemene Gelegenheid), koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt aan vier inwoners van de gemeente Hattem. De versierselen zullen worden uitgereikt door de heer J.W. Wiggers, burgemeester, tijdens één gezamenlijke bijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis te Hattem. De ceremonie zal aanvangen om 10.15 uur.

De heer A. Bredewoud (1953), wonende de Hunze 37 te Hattem

Onderscheiding : Lid in de Orde van Oranje-Nassau Verdiensten : Decorandus was van 1982 tot 1994 diaken van de Hervormde Gemeente Hattem. Vanuit deze functie was hij tot 1988 afgevaardigde (secretaris) in het bestuur van de Tinne (het kerkelijk gemeenschapscentrum). Daarnaast was hij 2 jaar secretaris van de diaconie, en zes jaar scriba van de algemene kerkenraad. Tevens was hij als afgevaardigde lid van de adviescommissie van de Stichting Welzijn Ouderen. In 1996 heeft hij (tot 2008) zijn werkzaamheden als ouderling en scriba van de kerkenraad van de Hervormde Gemeente Hattem weer opgepakt. Hij was afgevaardigde vanuit de stadswijk naar de Algemene Kerkenraad van Hattem en afgevaardigde naar de classicale vergadering. Tenslotte verzorgd decorandus sinds 1991 het preekbeurtenrooster van de Hervormde Gemeente Hattem. Decorandus vervulde een brugfunctie tussen de drie wijken van de Hervormde Gemeente Hattem.

Decorandus kenmerkt zich door een brede kennis van zaken, niet alleen ten aanzien van het 'eigen kerkelijk erf' maar ook in tal van maatschappelijke vraagstukken. Hij is een betrokken mens, die vooral goed luisteren kan en wiens adviezen van grote waarde zijn.

De heer J.M.A.A.M. van Zaal (1945), wonende Konijnenbergweg 20 te Hattem

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Verdiensten: Decorandus was van 1985 tot 1999 bestuurslid (vanaf 1992 voorzitter) van het Streekmuseum Hattem Voermanhuis resp. Stichting Voerman Museum Hattem. Vervolgens was hij van 2000 tot 2008 (plv.) voorzitter en penningmeester van de ring Zutphen van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Daarnaast was hij lid van verschillende commissies van de landelijke Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie zoals de commissie Beroepsaansprakelijkheid. Sinds 1994 is hij lid van de Lions Club Hattem waarin hij diverse functies vervulde (vervult) als bestuurs- en commissielid, waaronder de functie van vertrouwensman.

Betrokkene kan gekenschetst worden als een aimabel sociaal betrokken mens die zijn kennis en kunde niet enkel ten goede liet komen aan zijn eigen notariskantoor. Vanwege zijn beroep als notaris heeft hij ook achter de schermen veel particulieren, verenigingen en stichtingen geholpen.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Chantal Lokate
Medewerker gemeente Hattem
Tel: 038-443 16 16
lokate@hattem.nl


---- --