Ingezonden persbericht


Uitreiking en onthulling eerste Schiedamse kinderlintje Winnaars lintjes krijgen uniek ontwerp

Schiedamse kinderen en jongeren die zich inzetten voor de stad of voor een goed doel, kunnen voortaan worden voorgedragen voor een officiële onderscheiding: het jongeren- en kinderlintje. Tijdens de lintjesregen op 29 april wordt het eerste lintje uitgereikt. Bijzonder is dat Schiedam de eerste gemeente is die kunstenaars heeft gevraagd om de onderscheiding vorm te geven. Welke kunstenaar het winnende ontwerp heeft gemaakt, wordt tijdens de lintjesregen bekendgemaakt.

De pers is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De lintjesregen start om 9.30 uur en vindt plaats in de Aleidazaal van het Stadskantoor aan het Stadserf 1 in Schiedam.

Achtergrond informatie

Op initiatief van burgemeester Verver-Aartsen zijn voor het ontwerpen van de onderscheidingen drie bekende Nederlandse designers uitgenodigd die werken vanuit Schiedam: Onno Donkers, Bertjan Pot en Sebastiaan Straatsma. Zij hebben alle drie een ontwerp gemaakt. deze zijn tentoongesteld in het Stadskantoor van de gemeente Schiedam. Daar konden alle kinderen en jongeren van Schiedam tussen de 6 en 25 jaar een stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. Ze konden kiezen voor het Veertje (Bertjan Pot), het Handje (Straatsma), de Troon (Donkers) of het Schiedammertje (Donkers). De stemmen van het publiek zijn opgeteld bij die van de professionelejury, bestaande uit drie 8-jarigen en drie jongeren van 16 jaar oud, onder voorzitterschap van burgemeester Verver. De jury is ook op atelierbezoek geweest bij de drie ontwerpers. Op deze manier krijgen de jongeren in Schiedam die een lintje krijgen een uniek en bijzonder ontwerp mee om hun daden te onderstrepen. Meer informatie is te vinden op www.verdieneenlintje.nl.

Noot voor de redactie (