Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
24 april 2009
|Embargo tot 29 april tot 12.00 uur                                            |
VEERTIEN LINTJES VOOR VEERTIEN CAPELLENAREN
Burgemeester Joke van Doorne reikt op woensdag 29 april ter gelegenheid van de Algemene Gelegenheid, namens Hare Majesteit de Koningin aan veertien Capellenaren een Koninklijke Onderscheiding uit. Deze Capellenaren hebben zich onderscheiden op maatschappelijk, sportief, kerkelijk, politiek, cultureel of sociaal terrein. De uitreiking vindt plaats in het Van Cappellenhuis aan de Dorpsstraat 164 in Capelle aan den IJssel.

08.30 uur - mevrouw M.A.H. Verschaeve, door minister Klink Minister Klink, minister van Volksgezondheid, spelt namens Hare Majesteit de Koningin, mevrouw M.A.H. Verschaeve de versierselen op die horen bij haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Verschaeve ontvangt deze onderscheiding voor haar baanbrekend werk voor het verbeteren van de revalidatiemogelijkheden van afasiepatiënten.

09.15 uur - de heer J.F. Zwildens
De heer J.F. Zwildens wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwillige activiteiten gedurende een periode van vijftien jaren voor de Rotterdamse Voetbalvereniging S.B.V. Excelsior.

09.45 uur - de heer W. Pols en mevrouw H.J. Bos-Coumou De heer W. Pols en mevrouw H.J. Bos-Coumou worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor hun vrijwillige activiteiten voor het kerkenwerk. Mevrouw Bos heeft zich daarnaast o.a. verdienstelijk gemaakt voor de Cliëntenraad van het IJssellandziekenhuis.

10.30 uur - Mevrouw A. Swets-van Zoest
Mevrouw A. Swets-van Zoest, wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Naast haar zware taak van mantelzorger heeft zij zich vrijwillig ingezet voor de Historische Vereniging Capelle aan den IJssel, de Belangengroep Gehandicapten Capelle aan den IJssel en het Rode Kruis.

11.00 uur - de heer A.A. van Reekum
De heer A.A. van Reekum wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich verdienstelijk gemaakt voor de sportwereld (tennis en de Capelse Sport Federatie) en als Secretaris van de Lucas Schilderspatroonvereniging.

11.30 uur - mevrouw A. Fluit-Baardman, de heer H.J. Goudriaan en de heer M.L. Molenaar Mevrouw A. Fluit-Baardman, de heer H.J. Goudriaan en de heer M.L. Molenaar worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze drie Capellenaren zijn allen verbonden aan de Nieuwe Westerkerk waarvoor zij veel vrijwilligerswerk verzetten. Mevrouw Fluit heeft zich daarnaast onderscheiden als mantelzorger. De heer Goudriaan heeft zich o.a. verdienstelijk gemaakt bij de gemeentelijke brandweer, penningmeester en bestuurslid van het Koor en de Stichting Shaare Zedek. De heer Molenaar is een gewaardeerde vrijwilliger voor verzorgingshuis De Vijverhof en voor zorgcentrum d' Amandelhof.

12.15 uur - E.S. Rohlfs
De heer E.S. Rohlfs wordt onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn buitengewone prestatie in de hoofdfunctie. De heer Rohlfs is thans gepensioneerd maar bekleedde tot vorig jaar oktober een functie bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het huidige systeem van de elektronische gemeentelijke bevolkingsadministratie. Daarnaast is hij actief voor de Wereldwinkel en het kerkenwerk.

12.45 uur - Mevrouw J.E. de Lange-de Vries
Mevrouw J.E. de Lange-de Vries wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw De Lange heeft zich veertig jaar ingezet voor het Koningin Wilhelmina Fonds en voor het kerkenwerk.

13.45 uur - de heer H. Selhorst
De heer H. Selhorst wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn tomeloze inzet voor de voetbalsport, zowel voor de voetbalvereniging in Maasdam als voor de KNVB. zowel als scheidsrechter als bestuurder. Daarnaast is hij o.a. voorzitter van de huurdersvereniging Slotzicht.

14.15 uur - de heer R. Adjodha
De heer R. Adjodha wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Adjodha heeft zich dertig jaar buitengewoon ingespannen voor de belangen van de Hindoestaanse gemeenschap in Nederland op tal van gebieden. Hij is actief betrokken in de sportwereld, zet zich in voor de belangen van de ouderen en is medeoprichter en voorzitter van de Stichting Samaanta.

Op 29 april wordt in Den Haag de Capellenaar de heer T.J. Rietveld Koninklijk onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau op het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Staatssecretaris Huizinga zal de heer Rietveld namens Hare Majesteit de Koningin de versierselen omhangen voor zijn buitengewone verdiensten voor de scheepsbouw. De heer Rietveld is beoefenaar van een beroep dat van cruciaal belang is voor het in stand houden van de scheepsbouw, nl. dat van vormer of drukker van platen en profielen, een vak dat alleen in de praktijk kan worden geleerd. De heer Rietveld zet zich met name in voor het overdragen van deze specifieke vakkennis.



Gemeente Capelle a/d IJssel