Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t 29 april 2009

Lintjesregen voor drie Montfoorters

Mevrouw Meerwijk-Jacobse en mevrouw Vendrig-Van der Linden, beiden uit Montfoort, zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op woensdag 29 april a.s. ontvangen zij uit handen van burgemeester E.L. Jansen een Koninklijke Onderscheiding tijdens de traditionele lintjesregen in De Gouden Leeuw in Montfoort. De heer Kamerling uit Linschoten is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt op 29 april a.s. zijn Koninklijke Onderscheiding uit handen van de voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht, mr. Yvonne C.M.T. van Rooij.

Mevrouw R. Meerwijk-Jacobse
Mevrouw Meerwijk uit Montfoort is benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Meerwijk heeft zich als vrijwilliger onder andere ingezet bij de ouderraad van de land- en tuinbouwschool in Montfoort, bij de VVV Montfoort, bij het Oranje Comité Montfoort, bij het 40-jarig bevrijdingsfeest in 1995, bij Vrienden van het Lied, bij de Stichting Goed Kamp en bij het Ministerie van Defensie als lid van het Bureau Individuele Uitzendingen (BIU). Mevrouw Meerwijk is vrijwilliger bij de Commissie Geestelijke Vorming der Johanniter orde en werkt bij het Johannes Hospitium in Vleuten.

Mevrouw A.M. Vendrig-van der Linden
Mevrouw Vendrig uit Montfoort is benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Vendrig heeft zich als vrijwilliger onder andere ingezet voor de Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort/Linschoten (SWOM), voor Tafeltje Dekje, voor Meer Bewegen voor Ouderen, voor de Rooms Katholieke Jeugdraad, voor de toenmalige Stichting Vierde Prinsenkind en voor het Rooms Katholieke Kerkkook Caecilia waar zij nog steeds zingt. Mevrouw Vendrig heeft de collectes verzorgd voor onder andere de Nederlandse Hartstichting, het Astma- en Reumafonds, de Nierstichting en KWF Kankerbestrijding.

De heer J.P. Kamerling
De heer Kamerling uit Linschoten is benoemd als Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Kamerling heeft het fundament gelegd voor het structuuronderzoek van koolhydraten en glycoconjugaten van de sectie Bio-organische Chemie van de Universiteit Utrecht. Daarnaast was hij docent aan de Universiteit Utrecht en lid van vele wetenschappelijke organisaties en van tijdschriftredacties. Hij heeft zich verdienstelijk gemaakt voor werk, kerk en onderwijs.

Noot voor de redactie/