Gemeente Tilburg

Nummer
2009177CS
Datum
27 april 2009

32 Koninklijke Onderscheidingen in Tilburg

"Lintjesregen" 2009 daalt neer op 32 personen
E M B A R G O TOT WOENSDAG 29 APRIL 2009, 10.00 UUR

Er zijn 31 Tilburgers bij gelegenheid van Koninginnedag 2009 door H.M. de Koningin gedecoreerd. Daarnaast krijgt één inwoner van Goirle zijn onderscheiding in Tilburg. Zij krijgen hun onderscheiding uitgereikt door de burgemeester van Tilburg, dr R.L. Vreeman, tijdens een bijeenkomst in het restaurantgedeelte van het Willem II - stadion, Goirleseweg 34 te Tilburg op woensdag 29 april 2007. De ontvangst van de genodigden is vanaf 09.00 uur. Het officiële gedeelte van de bijeenkomst begint om 10.00 uur.
N.B.
Anders dan voorgaande jaren is de bijeenkomst dus niet in de raadszaal. Dit vanwege het aantal decorandi in combinatie met het bieden van de mogelijkheid aan directe verwanten en relaties van gedecoreerden de uitreiking bij te wonen.
1. de heer K. (Kamal) Abosalama

- wonende Vogezenlaan 116 in Tilburg

- geboren 24 mei 1960 te Izakiran (Marokko)

- lid in de orde van Oranje-Nassau
Al bijna 30 jaar is de heer Abosalama naast zijn beroepmatige werkzaamheden bij de gemeente Tilburg een actief en prominent vrijwilliger. Hij is actief (geweest) voor Jongerencentrum Transvaalplein, voor de Marokkaanse gemeenschap (vraagbaak en intermediair en bestuurslid van centrum De Mast), basisschool De Alm en het Regionaal Centrum Buitenlanders. Hij speelt een belangrijke rol bij de integratie van Marokkanen in het bijzonder en de participatie van allochtonen in het algemeen.
2. de heer mr. G.W.E.J. (Gérard) Appels

- wonende Burgemeester Rauppstraat 22 te Tilburg
- geboren 19 maart 1944 te Tilburg

- ridder in de orde van Oranje-Nassau
De heer Appels heeft vanaf 1971 gefunctioneerd als notaris en heeft in 1999 bevorderd dat een fusie met een advocatencollectief is ontstaan (Mannaerts & Appels). Naast beroepsgerelateerde werkzaamheden heeft hij zich bestuurlijk ingezet voor diverse lokale en provinciale verenigingen en organisaties. Voorbeelden : Lions Club Tilburg-Regte Heide, De Carnavals Stichting Tilburg, VSB Fonds Noord-Brabant, Stichting Straat en Stichting Peerke Donders.


3. heer mr. S.M.J.M. (Tjen) Beljaars

- wonende Raadhuisstraat 27 te Berkel-Enschot

- geboren 17 oktober 1948 te Breda

- ridder in de orde van Oranje-Nassau
De heer Beljaars is jarenlang als assistent-gemeentesecretaris de rechterhand geweest van de gemeentesecretaris van Tilburg en daarna als hoofd van de afdeling Juridische Zaken het "juridische geweten" van de gemeente geweest. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de juridische kwaliteit van het lokaal bestuur. Daarnaast heeft hij met een professionele inbreng zich belangeloos ingezet voor diverse organisaties : de Mgr. Zwijsenstichting, de openbare bibliotheek in Berkel-Enschot, de Bestuursacademie Zuid-Nederland, de Vereniging Tilburg - Minamiashigara etc.
4. de heer drs. H.R. (Headly) Binderhagel

- wonende Dongenseweg 122 in Tilburg

- geboren 29 september 1945 te Paramaribo (Suriname)
- ridder in de orde van Oranje-Nassau
Na afsluiting van zijn politieke loopbaan in Tilburg ( o. m. fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad) en in de provincie Noord-Brabant (o. m. partijvoorzitter van het CDA) is de heer Binderhagel van 2002 tot 2008 burgemeester geweest van het Limburgse Nuth. Daarnaast heeft hij zich sterk gemaakt voor de integratie van allochtone bewoners van de Nederlandse samenleving. Hij deed dat als bestuurder van organisaties op landelijk-, regionaal- en lokaal niveau zoals : het Landelijke Intercultureel Beraad, de Stichting Probrasa, het Sport Medisch Adviescentrum, Palet en de Stichting Help Peerke Donders.

5. de heer F.A.M.A.M. (Frans) van der Bruggen

- wonende Hart van Brabantlaan 109 in Tilburg

- geboren 5 november 1957 te Tilburg

- lid in de orde van Oranje-Nassau
De heer Van der Bruggen is naast zijn beroepsmatige werkzaamheden bij de belastingdienst vele jaren actief geweest bij het stimuleren van jongeren tot het bedrijven van sport. Hij deed dat als jeugdtrainer en bestuurslid van verschillende sportverenigingen (SVG Zouavia, NIVO en Judo Top Tilburg). Daarnaast is hij belangenbehartiger van bewoners in zijn eigen woonomgeving (Noordhoek). Ook is hij 16 jaar "kookouder" geweest bij de traditionele kampen voor schoolverlaters van de basisschool Angela.

6. de heer prof. dr. E.E.C. (Eric) van Damme

- wonende Deltalaan 9 in Tilburg

- geboren 27 juli 1956 in Terneuzen

- ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw
Als hoogleraar van de Universiteit van Tilburg heeft de heer Van Damme zowel nationaal als internationaal een vooraanstaande positie verworven op het terrein van de economie en de speltheorie. Hij staat bekend als een inspirerend, excellent en vooraanstaand wetenschapper die baanbrekend, vernieuwend en succesvol werk heeft geleverd. Dat deze wetenschappelijke arbeid zeer gewaardeerd wordt blijkt ook uit lidmaatschappen van vooraanstaande wetenschappelijke gremia in binnen- en buitenland. Ook heeft hij grote betekenis voor de UvT als "opleider". Voor vele promovendi was hij eerste of tweede promotor.


7. mevrouw A.A.M. (Jeanne) van Dijk

- wonende Erasplaats 18 in Tilburg

- geboren 1 mei 1940 te Tilburg

- lid in de orde van Oranje-Nassau
Naast haar beroepsmatige werk bij de gemeente Tilburg (na 37 dienstjaren is zij met pensioen gegaan) heeft mevrouw Van Dijk zich langdurig en belangeloos ingezet voor verenigingen en instellingen : als leidster van Scoutinggroep St. Stanislau Kosta, als secretaris van de afdeling Tilburg van de Bond Zonder Naam, als secretaris/penningmeester van jeugdoperettekoor "Wolstad" en als 2e secretaris van de Tilburgse Operette vereniging. Sinds 1999 is zij in haar vrije tijd "trouwambtenaar" van de gemeente.

8. mevrouw P.E.M. (Nel) van den Dries

- wonende Redemptoristenstraat 43 in Tilburg

- geboren 23 september 1938 in Oisterwijk

- lid in de orde van Oranje-Nassau
Naast haar werk als hoofd van het personeelsrestaurant van het TweeStedenziekenhuis heeft mevrouw Van de Dries zich decennia lang ingezet voor jongeren, die beperkte kansen hebben op de arbeidsmarkt. Zij heeft vele stagiaires met een geestelijke handicap van Praktijkschool De Poort begeleid. Ook had zij als werkbegeleider meisjes van het Doveninstituut onder haar hoede. Daarnaast was zij actief in de volgende functies : bestuurslid van bewonerscommissie, collectante voor goede doelen, gastvrouw in winkel van de Kievitshorst, pleegmoeder en mantelzorger etc.
9. mevrouw M.J.G. (Ria) Driessen - Ebbing

- wonende Kwendelhof 226 in Tilburg

- geboren 31 oktober 1934 te Tilburg

- lid in de orde van Oranje-Nassau
Vanaf 1979 is mevrouw Driessen als vrijwilligster actief voor de Nationale Vereniging De Zonnebloem. Bij de afdeling Tilburg-Wandelbos richtte zij zich op : het bezoeken van zieken, het organiseren van activiteiten en uitstapjes. Zij is de spil, de motor waar de afdeling om draait. Bij haar kinderen is "Zonnebloemen" een begrip en een gerespecteerd werkwoord. Voor de kleinkinderen is zij maandags niet beschikbaar. Dan moet zij "Zonnebloemen".

10. de heer H.A.O.M. (Henk) Embregts

- wonende Grathemstraat 1 in Tilburg

- geboren 30 november 1954 te Tilburg

- lid in de orde van Oranje-Nassau
Vanaf 1988 is de heer Embregts plaatselijk en regionaal op bestuurlijk niveau actief voor de sportvisserij en het natuurbehoud. Hij is tot 2003 secretaris geweest van de (3500 leden tellende) hengelsportvereniging De Ruischvoorn. Bovendien is hij secretaris van de Federatie van Hengelsportverenigingen De Alm & Biesbosch en van de Federatie Hengelsportverenigingen De Maas. Als bestuurder is hij ook betrokken bij de controle op de naleving van de Visserijwet in het gebied Zuidwest-Nederland. Concernstaf

11. mevrouw D.W.F. (Dora) de Gouw - Giese

- wonende Academielaan 144 in Tilburg

- geboren 3 november 1923 in Malang (Indonesië)
- lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw De Gouw heeft door langdurige, intensieve, vrijwillige en belangeloze inzet voor zieken en bejaarden blijk gegeven van een bijzondere sociale bewogenheid en een grote opofferingsgezindheid. Naast hulp aan bejaarden is zij 30 jaar vrijwilligster geweest bij gehandicaptendrumband Prinses Juliana waar zij zorgde voor de kleding en allerlei hand- en spandiensten verrichtte. Daarnaast is zij actief in verzorgingscentrum De Zonnehof en bezoekt zij zieken in het TweeStedenziekenhuis en in De Hazelaar.

12. mevrouw P.H.M.F. (Nel) van Groenendael - Van de Sande
- wonende Sevenhoekstraat 6 te Tilburg

- geboren 4 november 1948 te Tilburg

- lid in de orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Van Groenendael zet zich vanaf 1964 in voor de wandelsport. Als vrijwilligster bij Wandelsportvereniging Hart van Brabant is zij actief bij de Winterserietochten en bij de "Nacht van Loon op Zand". Zij is EHBO-er bij wandeltochten en organiseert de verzorging bij het Nederlands kampioenschap snelwandelen. Bovendien was zij 43 jaar actief vrijwilligster bij de EHBO-vereniging Peerke Donders en zette zich in bij allerlei evenementen in de regio. Vanaf 1998 is zij ook vrijwilligster bij de KABO.

13. de heer G.N.H. (Gerard) van Groenendael

- wonende Sevenhoekstraat 6 te Tilburg

- geboren 9 februari 1946 te Tilburg

- lid in de orde van Oranje-Nassau
De heer Van Groenendael zet zich vanaf 1964 in voor de wandelsport. Als vrijwilliger bij Wandelsportvereniging Hart van Brabant is hij actief bij de Winterserietochten en bij de "Nacht van Loon op Zand". Hij is EHBO-er bij wandeltochten en organiseert de verzorging bij het Nederlands kampioenschap snelwandelen. Bovendien was hij 43 jaar actief vrijwilliger bij de EHBO-vereniging Peerke Donders en zette zich in bij allerlei evenementen in de regio. Vanaf 1998 is hij ook vrijwilliger bij de KABO.
14. de heer A.F. (Antoon) Jacobs

- wonende Jan Grewenstraat 26 in Tilburg

- geboren 6 december 1947 te Tilburg

- lid in de orde van Oranje-Nassau
De heer Jacobs is vanaf 1966 in uiteenlopende functies betrokken bij het Gilde Jong Nederland. Binnen die organisatie heeft hij op lokaal-, districtelijk- en provinciaal niveau bestuursfuncties vervuld. Hij werkte ook mee aan grote evenementen zoals de kaderschouw, een tweejaarlijks treffen voor de leiding van de hele organisatie Jong Nederland. Bovendien steekt hij vanaf 1991 als vrijwilliger (trainer, bestuurslid en lid van allerlei commissies) de armen uit de mouwen bij de circa 450 leden tellende voetbalvereniging TSV NOAD.
Concernstaf

15. de heer A.H.K. (Hein) Jurgens

- wonende Dongenseweg 128 in Tilburg

- geboren 20 juli 1933 te Tilburg

- lid in de orde van Oranje Nassau
De heer Jurgens heeft zich (deels naast zijn voormalige functie van directeur van Spinnerij Jurgens in Berkel-Enschot) op vele fronten van het maatschappelijk leven vrijwillig ingezet. Met name het gehandicapte kind heeft steeds zijn aandacht gehad door zijn bestuurslidmaatschap gedurende 22 jaar van het (voormalige) Charlotte Oord. Ook als secretaris van de Stichting Ooit heeft hij zich bekommerd om gehandicapte kinderen. Daarnaast heeft hij zich verdienstelijk gemaakt in de sfeer van kunst en cultuur.

16. de heer A.H.M. (Ton) Klaassen

- wonende De Kraan 33 in Berkel-Enschot

- geboren 21 mei 1939 in Vught

- lid in de orde van Oranje Nassau
De heer Klaassen heeft zijn sporen verdiend als vrijwilliger in de sportwereld. Hij is 8 jaar bestuurslid/coach geweest van Tafeltennisvereniging JCV in Vught. Hij was 9 jaar instructeur bij Ponyclub De Jonge Cavalieren in Berkel-Enschot. En hij was 18 jaar voorzitter van de tennisteamcommissie bij tennisvereniging De Rauwbraken in Berkel- Enschot.

17. mevrouw H.G.A.S.M. (Henriëtte) de Kock-van Lieshout
- wonende Wilhelminapark 98a in Tilburg

- geboren 18 juni 1949 te Tilburg

- lid in de orde van Oranje-Nassau
Mevrouw De Kock maakt zich vanaf 1976 verdienstelijk bij de afdeling Goirke van de Nationale Vereniging De Zonnebloem. Aanvankelijk bood zij alleen hulp bij afdelingsbijeenkomsten, boottochten, vakanties etc. Vanaf 1983 werd zij als penningmeester ook bestuurlijk actief. Ook in haar parochie (Goikese kerk, nu de Vredeskerk) bied zij de helpende hand. Daarnaast verricht zij vrijwillig werkzaamheden die vallen onder het begrip "mantelzorg".
18. mevrouw M.G.H. (Tiny) van Leest - Remeijsen
- wonende Stadhuisplein 76 in Tilburg

- geboren 1 juni 1924 te Tilburg

- lid in de orde van Oranje Nassau
Mevrouw Van Leest is via de Stichting De Wever al 20 jaar vrijwilligster bij verzorgingstehuis St. Jozefzorg. Zij helpt bij de dagelijkse verzorging van bewoners, doet aan stervensbegeleiding en biedt extra hulp op zon- en feestdagen. Bij zorgcentrum Koningsvoorde valt zij regelmatig in met dezelfde activiteiten. Daarnaast is zij zeer actief bij hulp aan zieken, die Lourdes bezoeken. Zij doet dat door grote aantallen sokken te breien. En zij is al 24 keer als begeleidster mee geweest naar dit bedevaartsoord,
Concernstaf

19. de heer H.T.A. (Henk) van Lohuizen

- wonende Joost van den Vondellaan 36 in Berkel-Enschot
- geboren 12 februari 1937 te Haarlem

- lid in de orde van Oranje-Nassau
Tijdens zijn arbeidzame leven bij Interpolis is de heer Van Lohuizen lid geweest van de ondernemingsraad en van de recreatiecommissie van de personeelsvereniging Daarnaast heeft hij in de dorpsgemeenschap van Berkel-Enschot vrijwillig bestuurlijk activiteiten verricht op het gebied van onderwijs (Jan Ligthartschool en de Rennevoirtschool), van ouderenwelzijn (Stichting Welzijn Ouderen), van sport (afdeling Zuid-Nederland van de Nederlandse Ski Vereniging) en van cultuur (Stichting Cultureel Centrum De Schalm).

20. de heer ir. G.P.T. (Geert) Naaijkens

- wonende Bosscheweg 26 in Berkel-Enschot

- geboren 27 november 1948 te Tilburg

- ridder in de orde van Oranje-Nassau
De heer Naaijkens heeft zich als zelfstandig ondernemer geprofileerd niet alleen in de economische sector (directeur van Naaijkens Luchttechnische Apparatenbouw) maar ook in de sociaal-maatschappelijke sector. Naast beroepsgerelateerde nevenfuncties (branche- en werkgeversorganisaties) heeft hij verbindingen gelegd tussen het bedrijfsleven, het onderwijs en maatschappelijke organisaties. Hij deed dat o.m. door functies bij het (voormalige) Arbeidsbureau, de Stichting Leer-werkplaatsen, de lokale politiek (raadslid) en het Ronald MacDonaldhuis Tilburg.
21. mevrouw H.S.H. (Dieny) Oomens-Balmakers

- wonende Molenstraat 3-10 in Tilburg

- geboren 3 september 1948 te Tilburg

- lid in de orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Oomens viert dit jaar haar 40-jarig jubileum als vrijwilligster/leidster bij Stichting Jong Nederland Loven-Besterd. Zij leidt met name de groepsactiviteiten (sport, spel, creatieve vorming en buitenleven) van de jeugdgroep de "Rakkers" (kinderen van 7 t/m 10 jaar). Afgezien van de wekelijkse activiteiten zorgt zij ook voor de jaarlijkse kampweek. Naast het werk als leidster heeft zij gedurende 6 jaar ook de taak van voorzitter van de stichting op zich genomen waarbij totaal zo´n 30 vrijwilligers en 115 jeugdleden betrokken zijn. Zij doet dit alles naast haar beroepsmatige werk bij de Twern.

22. mevrouw M.A.J. (Ria) van Poppel - Verhoeven
- wonende Bosscheweg 6 in Berkel-Enschot

- geboren 16 oktober 1937 te Tilburg

- lid in de orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Van Poppel heeft zich gedurende vijf decennia (deels naast haar beroepsmatige werkzaamheden als docente aan middelbare schoolopleidingen) vrijwillig en belangeloos inspanningen getroost op het terrein van welzijn (woonwagenwerk, Thebe en Nierstichting), van kerk (parochie H. Rozenkrans, St. Caeciliakerk en Hasseltse kapel), van onderwijs (oversteekbrigadiers), van sport (hockey, tennis en bridge), en van gemeentebestuur (lid gemeenteraad van Berkel- Enschot).
Concernstaf

23. de heer O.L. (Obetnego) Ralahalu

- wonende Sweelincklaan 638 in Tilburg

- geboren 24 januari 1950 in Jakarta (Indonesië)
- lid in de orde van Oranje-Nassau
De heer Ralahalu maakt vanaf zijn komst naar Tilburg (40 jaar geleden) niet alleen deel uit van het kerkkoor "Epatta"" maar hij verzorgt met de Molukse dans- en zanggroep optredens en uitvoeringen via de Zonnebloem en in wijk- en buurtcentra om de Moluks cultuur uit te dragen. Daarnaast zet hij zich vanaf 1968 (als kerkraadslid) in als één van de zondagsschoolleiders. Ook op andere manieren heeft hij verdiensten verworven op het terrein van de participatie van, door en met mensen met een Molukse achtergrond. Hij doet dat naast zijn beroepsmatige werk bij Philips Medical Systems Nederland BV

24. de heer W.A.M. (Wim) Reijnders

- wonende Monnikskap 11 in Udenhout

- geboren 24 april 1941 in Alphen en Riel

- lid in de orde van Oranje-Nassau
De heer Reijnders heeft in de voorbije decennia belangeloos veel tijd en energie gestoken in een aantal instellingen en organisaties. Voorbeelden: parochie H. Antonius Abt in Riel, Stichting Rielse Carnaval, Tilburgs Christelijk Gemengd Koor, Personeelvereniging Militair Commando Zuid, Buurtvereniging "De Marmonners" in Udenhout, Roosevelt Stichting te Middelburg, Nationale Vereniging De Zonnebloem, Vrijwilligersorganisatie Contour en Bels Lijntje (voormalige spoorverbinding tussen Tilburg en Turnhout).

25. mevrouw M.A.J. (Riet) Rijniers - Wilbrink

- wonende Pieter Breugellaan 17 in Berkel-Enschot
- geboren 9 juli 1940 te Geldrop

- lid in de orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Rijniers heeft zich als vrijwilligster ingezet voor : de jongerengroep van een RK parochie in Woensel/Eindhoven, de basisschool Rennevoirt in Berkel-Enschot, voor de avondwakegroep en voor de herdenkingsvieringen in de parochie St. Caecilia, voor de begeleiding van een groep zigeuners, die zich in het midden van de jaren zeventig in Berkel-Enschot had gevestigd, voor vakantieweken van de "Zonnebloem" en voor de jaarlijkse vakantieweken ten behoeve van hulpbehoevenden.
26. de heer A.J.M. (Toon) van Rijswijk

- wonende Gotenpark 17 in Tilburg

- geboren 6 mei 1923 te Tilburg

- lid in de orde van Oranje-Nassau
IJshockey loopt als een rode draad door het vrijwilligerswerk van de heer Van Rijswijk. Sinds 1966 is hij official van de Nederlandse IJshockey Bond. Tot 2006 was hij ook actief als docent van scheidsrechters, linesmen en wedstrijdofficials. Tijdens WK's en andere grote internationale evenementen in Nederland, was hij official. Nu fungeert u nog als adviseur van de Nederlandse IJshockey Bond. Hij is vanaf 1966 vrijwilliger bij de Tilburg Trappers. Ook was hij actief betrokken bij de organisatie van het Christ Verwijsttoernooi.
Concernstaf

27. mevrouw Suk King Ruigrok-Li

- wonende Groeseindstraat 42 F in Tilburg

- geboren 22 augustus 1951 te Hongkong

- ridder in de orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Suk King Ruigrok-Li heeft zich langdurig ingezet voor de maatschappelijke belangen van Chinezen in Nederland en meer in het bijzonder voor de integratie van Chinezen in Nederland. Zij heeft hen gestimuleerd deel te nemen aan de Nederlandse maatschappij. Zij heeft dit gedaan door geheel belangeloos bestuurlijke, beleidsvormende en uitvoerende werkzaamheden te verrichten. Aldus vervult zij een belangrijke brugfunctie tussen de Chinese en diverse Nederlandse organisaties en overheidsinstellingen.

28. de heer J.P.A. (Jan) Schoenmakers

- wonende Vijfhuizen 1 in Tilburg

- geboren 9 mei 1942 te Tilburg

- lid in de orde van Oranje-Nassau
De heer Schoenmakers heeft zich enige decennia ingezet als lid van de "overheid" (= het bestuur) van het Gilde Sint Hubertus te Berkel. Hij is ook voorzitter van de schietcommissie en verricht de nodige onderhoudswerkzaamheden op het gildeterrein. Daarnaast is hij vanaf 1973 betrokken bij de organisatie van de Nederlandse Federatie van scherpschutters "op de Wipboom". Als vertegenwoordiger van de schuttersbond Haaren en Omstreken is hij in 1982 lid/penningmeester van het bestuur geworden. Hij regelt ook de vele wedstrijden, die gebruikelijk zijn in het gildewezen.

29. mevrouw P.J.M. (Ella) Spijkers - Valk

- wonende Thornerbeek 3 in Tilburg

- geboren 10 juli 1942 te Tilburg

- lid in de orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Spijkers zet zich (met haar echtgenoot) vanaf 1992 in voor de Stichting Humanitaire Hulp Kinderen Oekraïne. Belangeloos zet zij projecten op om het kinderleed in de Oekraïne te verzachten. Door haar inzet en volharding heeft zij een grote bijdrage geleverd om het levensgenot van gezonde en zieke kinderen in de Oekraïne te verbeteren. Via de Stichting Maria voor Anderen heeft zij bevorderd dat een samenwerking tot stand is gekomen tussen het TweeStedenziekenhuis en een gespecialiseerd ziekenhuis in Lviv bij de behandeling van oncologie patiëntjes in de Oekraïne.

30. de heer J.A.C. (Jan) Venmans

- wonende Hoge Wal 47-1 in Goirle

- geboren 6 februari 1942 te Tilburg

- lid in de orde van Oranje-Nassau
De heer Venmans heeft vanaf 1968 een belangrijke bijdrage geleverd aan de organisatie en de verdere ontwikkeling van het (openbare) carnaval in Tilburg. Hij was 10 jaar lid van het stichtingsbestuur (waarvan 6 jaar voorzitter) en heeft ook uiteenlopende functies vervuld binnen het carnaval. Naast het carnaval heeft hij zich bestuurlijk ingezet voor TCT (Tennisclub Tilburg), voor de vereniging van eigenaren van het appartementencomplex in zijn woonplaats en voor "Jong Talent" van Fontys Hogescholen.


31. de heer M.B.H. (Theo) Visker

- wonende Tivolistraat 62-29 in Tilburg

- geboren 17 oktober 1945 te Terheijden

- lid in de orde van Oranje-Nassau
De heer Visker is vanaf 1983 lid en vice-voorzitter van het kerkbestuur van de St. Jozefparochie. U heeft zich onder meer bezig gehouden met de restauratie van de Heuvelse kerk. Mede door zijn inzet is het financieel mogelijk de kerk voorlopig te behouden voor de eredienst. Daarnaast is hij voorzitter en (mede)organisator van de Tilburgse Broederschap O.L. Vrouw Bedevaart Tilburg - Kevelaer. Ook is hij vanaf 1993 lid en sinds 2000 voorzitter van de cliëntenraad van verzorgingshuis Den Herdgang en vanaf 2006 lid van de overkoepelende centrale cliëntenraad van de Wever.
32. de heer dr. J. (Jan) de Waal Malefijt

- wonende Oude Maasje 17 in Tilburg

- geboren 9 mei 1952 te 's-Gravenhage

- officier in de orde van Oranje-Nassau
De heer De Waal Malefijt heeft zich uiterst verdienstelijk gemaakt voor de gezondheidszorg. Hij is een topchirurg van het Elisabethziekenhuis, die grote en zeer moeilijke operaties succesvol verricht. Binnen zijn aandachtgebieden (algemene orthopedie, traumatologie, wervelkolomchirurgie en revisiechirurgie) hebben zijn bijdragen aan de gezondheidszorg een plaatselijke, regionale en landelijke betekenis en zelfs een internationale uitstraling. Hij oefent zijn vak niet alleen voorbeeldig uit maar draagt als opleider zijn kennis en ervaring over aan aankomende specialisten. Contactpersonen:

- John Boeren, Concernstaf, gemeente Tilburg
telefoon: 013 542 8096, email: john.boeren@tilburg.nl
- Cees van Loon, Concernstaf, gemeente Tilburg telefoon: 013 542 9015, email: cees.van.loon@tilburg.nl