Rotary Contact: al 25 jaar de spreekbuis van Rotary BeLux - persconferentie 29 april 2009 - 11u30

28/04/2009 09:28

Rotary BeLux Services

Het maandblad Rotary Contact is sinds 25 jaar de spreekbuis van Rotary in België en het Groothertogdom Luxemburg. Naast nieuws over internationale, nationale en lokale Rotaryprojecten, brengt Rotary Contact onder meer ook interviews met bekende Rotariërs (vb. Dirk Frimout, Marijn De Valck, Walter Capiau,-), praktische tips voor Rotaryclubs en artikels van algemene aard, al dan niet geschreven door Rotariërs. De huidige oplage bedraagt ongeveer 11.000 exemplaren. Op de persconferentie wordt de vernieuwde Rotary Contact voorgesteld en krijgt u heel wat info over de activiteiten van Rotary in binnen- en buitenland.

Ter gelegenheid van zijn 25-jarig bestaan onderging Rotary Contact een grondige restyling. Die gebeurde in samenwerking met de firma Propaganda, het grootste onafhankelijke custom publishing agentschap in België. Het formaat en de lay-out werden ingrijpend gewijzigd en er werd gekozen voor een milieuvriendelijker papiersoort.

De thuisbasis van Rotary Contact ligt bij de vzw Rotary BeLux Services (RBS) aan de Wereldtentoonstellingslaan in Ganshoren. Met input uit de hele Rotarywereld stelt een professionele redactie daar elke maand met zorg het tijdschrift samen. RBS steunt de Belgisch-Luxemburgse Rotaryclubs - en de aan Rotary gelieerde vzw's - ook inzake interne en externe communicatie, vorming, financieel en administratief beheer en de organisatie van bijzondere evenementen.

De Belgisch-Luxemburgse Rotaryclubs slagen er jaarlijks in om ongeveer 6 miljoen euro in te zamelen voor het goede doel. Zij organiseren diverse fundraisingacties (recitals, galabals, sportieve evenementen, culturele activiteiten,-) om zowel plaatselijke als internationale sociale en humanitaire acties te steunen. Lokaal kan het gaan om de aankoop van een busje voor gehandicaptenvervoer, bloedinzamelingen, de bedeling van kerstpakketten enz. Internationaal ligt de focus onder meer op de aanleg van waterputten, alfabetiseringsacties en initiatieven op het domein van de gezondheidszorg.

De Rotaryclubs uit België en Luxemburg maken deel uit van Rotary International (RI), 's werelds oudste service-organisatie. Zij omvat zo'n 32.756 clubs in 200 landen. Het Rotarymotto, 'Service Above Self', weerspiegelt de humanitaire geest van deze organisatie, die wereldwijd meer dan 1,2 miljoen leden telt. Een hechte kameraadschap tussen de Rotariërs en lokale en internationale serviceprojecten, zijn kenmerkend voor Rotary. Rotary werd op 23 februari 1905 in Chicago gesticht door advocaat Paul Harris. Sinds 1923 is RI ook in België actief. In België en Luxemburg zijn er 257 Rotaryclubs, met samen 10.358 leden.

Persconferentie : woensdag 29 april 2009 - 11u30, Wereldtentoonstellingslaan 68, 1083 Brussel

Meer info: www.rotary.belux.org / contact Roland Van der Meeren: 0497/53.46.97.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel