Gemeente Delft

EMBARGO TOT 29 APRIL 10.00 UUR

Negen personen in Delft koninklijk onderscheiden

Burgemeester Verkerk reikt op woensdag 29 april 2009 10.00 uur koninklijke onderscheidingen uit op het stadhuis van Delft.

De Orde van Oranje-Nassau kent zes ridderlijke onderscheidingen. Dit jaar krijgen drie Delftenaren er een in de categorie 'Ridder in de Orde van Oranje Nassau' en zes in die van 'Lid van de Orde van Oranje-Nassau'

De onderscheidingen 'Ridder in de Orde van Oranje Nassau' gaan naar: Karel van de Wetering voor zijn inzet voor acceptatie van homoseksuelen binnen de kerk en voor zijn bijdrage aan de vorming van de Protestantse kerk in Nederland; Theodora Lamers-Van Veen voor haar activiteiten in welzijn, zorg en emancipatie; Bob Griffioen voor zijn werk in de gezondheidszorg en als regeringsconsulent voor Ontwikkelingssamenwerking en Sociale Zaken.

De onderscheidingen 'Lid van de Orde van Oranje-Nassau' gaan naar: Joop Bezemer voor zijn live uitzendingen en werk bij de Ouderen Omroep; Jane Haesecker-Rosendahl voor haar vrijwilligerswerk en hulp aan ouderen en gehandicapten; Marjolein Lotgering-Krijt voor haar inzet over 25 jaar voor onder meer de jeugdafdeling van de badmintonclub; Teuntje Ooms-Quartel voor haar vrijwilligerswerk als ziekenbezoeker voor Prometheus Plus en de Gereformeerde Kerk; Laurentius Stolk als beschermheer van de stoomzee sleepboot 'Furie' en als vrijwilliger bij de samenwerking tussen de stichtingen Nationaal Sleepvaart Museum en Sleepboothaven Maassluis. Wim Bot tenslotte voor zijn inzet, van ruim 14 jaar, als gemeenteraadslid in Delft. Bot krijgt zijn onderscheiding in verband met verblijf in het buitenland later uitgereikt.

Noot voor de redactie (