Ingezonden persbericht


PERSBERICHT



KRO zendt documentaire uit over zangeres Hind

Aanstaande woensdag 29 april is Hind te zien in KRO's Profiel op Nederland 2. 6 jaar geleden werd Hind landelijk bekend door de allereerste Idols. Haar scholierenleven ruilde ze in voor een carrière in de entertainmentindustrie. De toen 17 jarige Hind maakte kennis met managers, platenmaatschappijen en de media. Ze draait mee aan de top en valt op door haar doorzettingsvermogen. Hind deed het namelijk op haar manier. Ze nam afstand van de gebruikelijke paden en koos 1,5 jaar geleden voor om voor onafhankelijkheid te gaan. In de media werd het even stil rond Hind. Ze werkte als jonge ondernemer aan een nieuwe start. De documentaire maker Jack Jansen besloot dan ook een portret van Hind te maken. Waar is ze nu mee bezig en rooit ze het wel? In Profiel krijg je een blik in het leven van Hind. Een intiem en persoonlijk verhaal over haar veelzijdigheid en haar ambitie.

Hind

Sinds haar deelname aan het tv-programma Idols in 2003 heeft Hind's carriere een enorme vlucht genomen. Haar debuutsingle 'Summer All Over Again' werd direct een grote hit, met als gevolg dat Hind veelvuldig op tv en in het land te zien was. In 2004 werd Hind onderscheiden met een Edison voor Beste Nieuwe Artiest Nationaal en ontving ze een gouden plaat voor haar debuutalbum Around The World. Met haar tweede album Halfway Home vestigt ze haar naam verder in de muziekwereld. Vooral haar veelzijdigheid valt op. Of het nu gaat om solo optredens of onder begeleiding van haar eigen band, in een theater, tijdens een tv show zoals De Wereld Draait Door of op een groot gala zoals de Musical Awards of deelname aan het Songfestival. Een show van Hind is altijd bijzonder. Zoals op Bevrijdingsdag voor theater Carré in Amsterdam, waar Hind onder toeziend oog van Koningin Beatrix onder begeleiding van het Metropole Orkest veel indruk maakte.

Hind maakt echter niet alleen op het podium duidelijk dat zij een echte winnaar is. Ondanks haar drukke schema is ze erg begaan met de wereld om haar heen en laat dat niet alleen bij woorden. Ze zet haar bekendheid in voor bijvoorbeeld Vluchtelingenwerk Nederland en heeft bijvoorbeeld de bezette gebieden in Israël bezocht. Voor United Civilian's for Peace bezocht ze een aantal vluchtelingenkampen.

Begin dit jaar was Hind te zien in een succesvolle theartournee met de Lefties Soul Connection. Op dit moment is Hind behalve met haar optredens druk bezig met het schrijven en produceren van haar nieuwe album.

Profiel 'Hind 'All over again'. Woensdag 29 april, 22.50 uur op Nederland 2.