Dienstenbond CNV

Nieuws

28 april 2009

Groothandel in Bouwmaterialen: de cao-onderhandelingen zijn begonnen

Op maandag 27 april jl. zijn de cao-onderhandelingen begonnen. De werkgevers hebben hun woord gehouden en voorstellen ingediend voor tekstaanpassingen in het cao-boekje. Daarop hebben wij op punten niet meer dan een eerste reactie gegeven. Wij willen ze eerst nader bestuderen. Daarom beperken wij ons in deze Info tot een beknopte samenvatting.

Pensioen is een groot probleem!
Er valt niet aan te ontkomen dat de huidige situatie van het bedrijfstakpensioenfonds een zwaar accent gaat leggen op de cao-onderhandelingen. Door omstandigheden van buitenaf is het pensioenfonds in problemen gekomen. De Nederlandsche Bank stelt strenge eisen aan een herstelplan dat voor u invloed kan gaan hebben op de hoogte van premie, de hoogte van de uitkering, de inhoud van de regeling en het moment van uittreden. CNV Dienstenbond is samen met de andere partijen zorgvuldig aan het bekijken wat de beste (lees: minst slechte) oplossing gaat worden.

De werkgeversvoorstellen
De voorstellen van de werkgevers zijn in sterke mate gebaseerd op het (zoveel als mogelijk) voor de gehele branche invoeren van functioneringsgesprekken. Op basis daarvan moeten afspraken worden gemaakt over scholingsplannen en persoonlijke ontwikkelingsplannen (POP). Daarbij denkt men aan een scholingsrecht, maar ook aan een scholingsplicht voor alle werknemers.

Zoals al langer bekend hechten de werkgevers erg veel waarde aan het afschaffen van de zogenaamd 4/5-regeling voor 60-plussers. In hun huidige voorstellen is dat een gefaseerde afbouw, waardoor nieuwe groepen 60-plussers steeds korter gebruik kunnen gaan maken van de regeling. Het is de bedoeling dat de regeling dan over 5 jaar volledig is vervallen.

In het kader van leeftijdsbewust beleid denkt men aan het invoeren van een zogenaamd `persoonlijk budget'. Dit is een rugzakje met geld dat (naar keuze) kan worden aangewend voor diverse doelen. Daarbij wordt rekening gehouden met de levensfase van mensen. Mobiliteit, motivatie, gezondheid en leren zijn genoemde onderwerpen.

Werkgevers willen de huidige periode van crisis gebruiken voor een scholingsstimuleringsmaatregel, te financieren vanuit het Fonds Collectieve Belangen.
Er wordt ons een voorstel gedaan voor het opnemen van een zogenaamde decentralisatiebepaling in de CAO, waardoor werkgevers met meer dan 50 werknemers voor bepaalde onderdelen van de CAO eigen afspraken kunnen maken.

Tot slot stellen werkgevers voor om het bestaande functie- en loonsysteem te gaan vernieuwen.

Vervallen onderwerpen
Wij hebben geconstateerd dat werkgevers in vergelijking met eerdere besprekingen een aantal gespreksonderwerpen van tafel hebben gehaald. Dit betreft prestatiegericht belonen, arbeidstijdmanagement en gezondheidsmanagement. Overigens worden de eerste twee onderwerpen wel weer genoemd in het kader van de decentralisatiebepaling. Men wil dit blijkbaar dus graag per bedrijf kunnen afspreken?

Uw mening!
Eind maart schreven wij u al dat het met de economie niet zo goed gaat, dat ook de bouwmaterialenhandel daar erg veel last van heeft, dat het bedrijfstakpensioenfonds in zwaar weer verkeert, en wij in het kader van de cao-onderhandelingen `voorzichtig' moeten opereren. Hoe kijkt u tegen de huidige situatie binnen de Handel in Bouwmaterialen aan?
Daarnaast is het van groot belang om, voor het maken van goede afspraken, te weten hoe u tegen de voorstellen van de werkgevers aan kijkt.

Op 14 mei as. is de volgende onderhandelingsronde. U wordt van harte uitgenodigd om voor die datum uw mening aan ons te laten blijken. Dit kan per e-mail (m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl) of per post (Antwoordnummer 1600, 2130 VN Hoofddorp).

Tot slot
Juist in deze moeilijke economische periode is het van groot belang dat CNV Dienstenbond kan optreden namens vele leden. De afgelopen jaren hebben wij u op meerdere momenten bewezen er voor u te zijn. Juist nu vragen wij van u een inspanning! Namelijk om uw niet-georganiseerde collega's te overtuigen van het nut en de noodzaak van een lidmaatschap van CNV Dienstenbond. Uiteindelijk is dat ook in uw belang!

Wij rekenen op u!

Bij nieuwe (tussentijdse) ontwikkelingen zullen wij u nader berichten.

Zie daarvoor ook onze website www.cnvdienstenbond.nl/hibin.

Voor vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief kunt u terecht bij uw bestuurder Martijn den Heijer, telefoonnummer 010-2651111 of ook per e-mail m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl.