Wegener NV

PERSBERICHT

Bewogen jaar 2008 voor Wegener


· Bedrijfsresultaat (voor bijzondere posten) gestegen met 6%
· Omzetstijging 2%

· Netto winst EUR 11,3 miljoen; netto winst vóór bijzondere posten EUR 46,7 miljoen
· Reorganisatiekosten EUR 48,1 miljoen

· Investeringen EUR 46,9 miljoen (met name voor nieuwe persen)
· Verbetering van de netto schuldpositie met EUR 15,3 miljoen (tot EUR 150,5 miljoen)

· Nog geen concrete uitspraak over resultaten in 2009 vanwege onzekere economische vooruitzichten

Koninklijke Wegener NV heeft over 2008 een bedrijfsresultaat vóór bijzondere posten gerealiseerd van EUR 76,1 miljoen tegenover vorig jaar EUR 71,8 miljoen; een stijging van 6,0%. Het bedrijfsresultaat na bijzondere posten bedroeg EUR 27,5 miljoen (vorig jaar EUR 60,5 miljoen). De bijzondere posten bestaan voornamelijk uit reorganisatiekosten. De omzet in 2008 bedroeg EUR 693,3 miljoen en liet daarmee een stijging zien van 2,2%. Ondanks de bemoedigende ontwikkeling van omzet en bedrijfsresultaat zijn de vooruitzichten zorgwekkend. In het laatste kwartaal van 2008 veroorzaakte de economische crisis een daling van de omzet. Met name de advertentieomzet daalde snel, zowel bij de dagbladen als bij de huis-aan-huiskranten. Ook in de eerste maanden van het huidige boekjaar is geen verbetering te constateren. Vooral door het inzetten van kostenbesparende maatregelen in de loop van het verslagjaar kon het bedrijfsresultaat voor bijzondere posten over het gehele jaar gezien licht stijgen. Als gevolg van dergelijke maatregelen is de vaste personele bezetting (in fte) ultimo 2008 met meer dan 300 gedaald ten opzichte van ultimo 2007.

De netto winst in 2008 kwam uit op EUR 11,3 miljoen ten opzichte van EUR 32,5 miljoen vorig jaar. Exclusief bijzondere posten is sprake van een belangrijke stijging van de netto winst, van EUR 40,1 miljoen in 2007 naar EUR 46,7 miljoen in 2008.

Aan het eind van het eerste halfjaar 2008 maakte de Raad van Bestuur de contouren van een omvangrijk reorganisatieplan (Delta) bekend. Dit plan omvat onder meer het samenbrengen van de drie uitgeefdivisies in één nieuwe uitgeverij Wegener Media en daaraan gekoppeld het integreren van alle ondersteunende en (groeps)stafdiensten. Na gesprekken met vakbonden en Centrale Ondernemingsraad kon uiteindelijk een staking van
---





journalisten worden voorkomen. In de tweede helft van het boekjaar is de contourenschets in deelplannen nader uitgewerkt, nadat de Centrale Ondernemingsraad een positief advies had uitgebracht op de voorgestelde nieuwe organisatiestructuur. Op 6 februari 2009 zijn de eerste vijf deelplannen bekend gemaakt en werd besloten de uitvoering gefaseerd te laten verlopen.

In mei 2008 traden zowel de heer J.C. Houwert als de heer E.J.F. Busweiler af als respectievelijk voorzitter en lid van de Raad van Bestuur. De heren J.V. Munsterman (voorzitter) en W. Cornelisse werden als opvolgers benoemd. Per 26 maart 2009 is ook de Raad van Commissarissen weer compleet en bestaat deze uit de heren D.J. Montgomery (voorzitter), E.A. van Amerongen en S.M. van der Heijden.

Activiteiten
Wegener NieuwsMedia
De advertentieomzet in de regionale dagbladen van Wegener is in 2008 met 5,9% gedaald ten opzichte van 2007. Voor het grootste deel is deze daling veroorzaakt door de vermindering van het aantal personeelsadvertenties, waarvan de omzet naar gelang het jaar vorderde in grotere mate daalde. Bij de Wegener dagbladen werd over het gehele jaar 2008 een daling van de gemiddelde betaalde oplage van 2,5% gerealiseerd, echter door onder andere een prijsstijging en een andere verhouding tussen de verschillende typen abonnementen, kwam de omzet uit oplage 3,3% hoger uit dan het jaar ervoor.

Wegener NieuwsMedia heeft zich in 2008 met versterkte inzet gericht op het ontwikkelen van nieuwe omzetstromen, zoals omzet uit internetproducten en door het aanbieden van een divers scala aan producten en diensten aan de lezers (consumenten) van de dagbladen. De zeven nieuwssites konden het aantal unieke bezoekers per maand flink verhogen en ook werden webshops ingericht. Dit heeft geresulteerd in een toename van deze omzetten, hoewel het aandeel in de totale omzet nog gering is.

In totaal steeg de omzet bij Wegener NieuwsMedia in 2008 met 0,2%. Door kostenbesparingen kon de ebitda een grotere stijging vertonen.

Wegener Huis-aan-huisMedia
De huis-aan-huiskranten van Wegener hebben wederom een goed jaar afgesloten. De advertentieomzet werd opnieuw vergroot en steeg met 5,8% tot EUR 177,4 miljoen. De positionering van het kwaliteitslabel "De Weekkrant" heeft hieraan een grote bijdrage geleverd. Daarnaast heeft Wegener Huis-aan-huisMedia de positie op de nationale advertentiemarkt verder kunnen versterken door in de provincies Groningen en Friesland nieuwe huis-aan-huiskranten te starten en in Drenthe een samenwerkingsverband aan te gaan met Boom Pers uit Meppel. Daarnaast werden in Groningen en Zuid-Holland enkele kleinere uitgeverijen van huis-aan-huiskranten en speciale uitgaven overgenomen. In de eerste maanden van 2009 werd overeenstemming bereikt met Buijze Pers en met Rodi Pers over samenwerking op de nationale adverteerdersmarkt, waarmee Wegener Huis-aan- huisMedia de positie verder kon verstevigen.

Door de omzetstijging en efficiencyverbeteringen, met name in de back office, steeg de ebitda van Wegener Huis-aan-huisMedia in het verslagjaar, ondanks de aanloopkosten van de nieuwe titels in het noorden.

Wegener MediaVentions
De digitale uitgeverij Wegener MediaVentions heeft in 2008 de omzet ten opzichte van 2007 vergroot, maar kon het resultaat niet dienovereenkomstig verbeteren. De oorzaak hiervan is de achterblijvende resultaten van enkele start-ups. De participatie van Wegener in de bedrijvenzoekmachine "ilocal" werd in oktober 2008 beëindigd.


---





Wegener NieuwsDruk
Bij Wegener NieuwsDruk (WND) stond 2008 vooral in het teken van de integratie van de drukkerijen in Breda en Best (in een vernieuwde drukkerij in Best), de herinrichting van de organisatie en de modernisering van de drukpersen en overige productieapparatuur. Door het bijstellen van producteisen van de uitgevers en de binnen de Mecom groep in Limburg aanwezige perscapaciteit werd besloten geen vier maar drie nieuwe persen in Best te plaatsen. De eerste twee persen werden in het verslagjaar operationeel. De drukkerij in Breda is in november gesloten. De marges op de externe omzet kwamen in het verslagjaar, mede door overcapaciteit in de markt, verder onder druk. WND kon de externe omzet desondanks op het niveau van het voorgaande jaar handhaven. Door (tijdelijke) uitbesteding van drukwerk in verband met de persvernieuwing in Best, is de ebitda gedaald.

AD NieuwsMedia
Bij AD NieuwsMedia, de joint venture waarin Wegener 50% zeggenschap en 37% economisch belang heeft, is de advertentieomzet, mede onder invloed van de minder gunstige economische situatie in 2008 met 5,8% gedaald. Ondanks het feit dat de omzet uit oplage een stijging van 4,1% vertoonde ten opzichte van 2007, is AD NieuwsMedia er niet in geslaagd in 2008 het resultaat te verbeteren. Dit resultaat, zowel in absolute zin als in relatie tot de omzet, blijft op een te laag niveau.

Zoals vrijdag jl. in een persbericht bekend werd gemaakt, hebben Wegener en PCM in principe overeenstemming bereikt over de verkoop van het 37% belang van Wegener in AD NieuwsMedia aan PCM Uitgevers. De verkoop van de drukkerij in Den Haag en de koop van PCM Lokale Media maken eveneens onderdeel uit van deze transactie. De verwachting is dat de transactie voor de zomer kan worden afgerond.

Financieel
De geconsolideerde jaarrekening 2008 is opgesteld op basis van IFRS en in overeenstemming met de Nederlandse wet- en regelgeving. Daarbij is gebruik gemaakt van de wettelijke mogelijkheid om voor de vennootschappelijke jaarrekening dezelfde grondslagen toe te passen als in de geconsolideerde jaarrekening. De jaarrekening is voorzien van een goedkeurende accountantsverklaring. In de accountantsverklaring is een toelichtende paragraaf opgenomen voor de bijzondere omstandigheden met betrekking tot de financiering van Mecom groep (zie hierna).

De resultaten van Wegener Fieldmarketing zijn in 2007 opgenomen als beëindigde bedrijfsactiviteiten. Ook het bij verkoop gerealiseerde boekresultaat is hierin begrepen.

In de toelichting op de jaarcijfers wordt informatie verstrekt over de bijzondere posten in de winst-en verliesrekening. De definitie van bijzondere posten is in 2008 gewijzigd. Voorheen werden bij herstructureringen alleen de kosten van grote reorganisaties als bijzondere post verantwoord. Aangezien het onderscheid naar omvang van een reorganisatie moeilijk te maken is, worden thans alle kosten van reorganisaties en afvloeiingsregelingen als bijzonder bestempeld. De vergelijkende cijfers in 2007 zijn hiervoor aangepast.

Op de uitstaande cumulatief financieringspreferente aandelen zal over 2008 een dividend worden uitgekeerd van EUR 1,6 miljoen. In 2008 is een zelfde bedrag uitgekeerd over 2007. Alle uitstaande financieringspreferente aandelen, voor zover niet gehouden door Wegener zelf, zijn in handen van Mecom.

Investeringen
In 2008 bedroegen de investeringen EUR 46,9 miljoen, waarvan in materiële vaste activa EUR 40,2 miljoen. Dit is voor deze laatste categorie nagenoeg een verdubbeling van het niveau van 2007. De toename in 2008 heeft voor het grootste deel betrekking op de nieuwe
---





drukfabriek (gebouwen en persen) in Best. De investeringen in immateriële activa (EUR 6,7) betroffen voornamelijk software.

Financiering
De financiering van Wegener door banken maakt onderdeel uit van een financieringsarrangement dat voor de gehele Mecom groep in 2007 is afgesloten. Nagenoeg alle Mecom groepsmaatschappijen (ook Wegener) staan garant voor de schulden uit hoofde van deze groepsfaciliteit. Op 31 december 2008 was Mecom in onderhandeling met banken over aanpassingen van de voorwaarden waaronder gefinancierd wordt. De banken hebben in dit kader de financiering verlengd tot eind april 2009. Indien er geen nieuwe financieringsafspraken worden gemaakt bestaat formeel de mogelijkheid dat Wegener wordt aangesproken op eerder genoemde garanties en dat de bankschulden direct opeisbaar worden. De Raad van Bestuur van Wegener verwacht echter dat Wegener niet aangesproken zal worden voor een hoger bedrag aan bankschulden dan Wegener zelf in haar boeken heeft staan.

De netto rentedragende schuld van Wegener bedraagt ultimo 2008 EUR 150,5 miljoen (ultimo 2007 EUR 165,8 miljoen).
Op 31 december 2008 bedroeg de totale schuld van Mecom groep uit hoofde van genoemd financieringsarrangement EUR 739,8 miljoen.

Jaarrekening 2008
De in dit persbericht opgenomen cijfers zijn afkomstig uit de jaarrekening 2008 van Koninklijke Wegener NV zoals deze op 28 april 2009 is opgemaakt. Dit persbericht bevat niet de volledige jaarrekening. De jaarrekening is per vandaag openbaar gemaakt, maar is nog niet door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders vastgesteld. Het jaarverslag 2008 staat op de website www.wegener.nl.

Vooruitzichten 2009
Zoals reeds merkbaar in het eerste kwartaal wijzen meerdere signalen op aanhoudend slechte economische omstandigheden hetgeen van invloed zal zijn op met name de advertentieomzet van Wegener gedurende het lopende jaar. De omzet uit abonnementen zal naar verwachting redelijk stabiel blijven.

Als gevolg van de implementatie van het reeds in 2008 aangekondigde reorganisatieplan Delta (bedoeld om de kosten in lijn te brengen met de structureel lagere omzetten alsmede een slagvaardiger organisatie te creëren), de voortgaande omzetdaling als gevolg van de slechte economische omstandigheden alsmede verdere efficiencyverbeteringen zal de personeelsbezetting in 2009 verder dalen.

Vanaf december 2008 onderhandelt Mecom met de banken over de voorwaarden met betrekking tot continuering van de langlopende kredietfaciliteit. Deze onderhandelingen bevinden zich thans in de laatste fase. In verband hiermee hebben de banken de bestaande faciliteit gehandhaafd tot 30 april 2009. Wegener verwacht haar financiering na deze datum te continueren.

De investeringen zullen in 2009 circa EUR 25 miljoen bedragen, met name door uitbreiding en vervanging van de drukpersen in Best.

Alles overziend kan vanwege de onzekere economische vooruitzichten nog geen concrete voorspelling gedaan worden met betrekking tot de resultaten in 2009.


---





Algemene Vergadering van Aandeelhouders
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders wordt gehouden op dinsdag 2 juni aanstaande te Apeldoorn. Op die vergadering zal worden voorgesteld om geen dividend op (certificaten van) gewone aandelen uit te keren.

Apeldoorn, 29 april 2009

Raad van Bestuur
Koninklijke Wegener NV

Noot

De in dit persbericht opgenomen cijfers zijn afkomstig uit de jaarrekening 2008 van Koninklijke Wegener NV zoals deze op 28 april 2009 is opgemaakt. Dit persbericht bevat niet de volledige jaarrekening. De jaarrekening is nog niet door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders vastgesteld en ook niet krachtens wettelijk voorschrift openbaar gemaakt.


---





Informatie over samenstelling opbrengsten en bedrijfsresultaat

(in miljoenen euro's)
mutatie 2008 2007 in %

Voortgezette bedrijfsactiviteiten
Advertenties Wegener dagbladen 169,5 180,1 -5,9 Advertenties AD NieuwsMedia 25,9 27,5 -5,8 Advertenties huis-aan-huiskranten en nieuwsbladen 177,4 167,6 5,8 Abonnementen Wegener dagbladen 202,5 196,0 3,3 Abonnementen AD NieuwsMedia 37,9 36,4 4,1 Grafische producten 44,7 43,3 3,2 Internetproducten 17,6 15,2 15,8 Overige omzet krantenactiviteiten 17,8 12,6 41,3 Opbrengsten 693,3 678,7 2,2 Bedrijfsresultaat uit voortgezette bedrijfsactiviteiten (voor bijzondere posten) 76,1 71,8 6,0 Marge % 11,0 10,6

Beëindigde bedrijfsactiviteiten
Opbrengsten - 1,6

Bedrijfsresultaat uit beëindigde bedrijfsactiviteiten (voor bijzondere posten) - -

Totale bedrijfsactiviteiten
Opbrengsten 693,3 680,3 1,9

Bedrijfsresultaat uit totale bedrijfsactiviteiten (voor bijzondere posten) 76,1 71,8 6,0 Marge % 11,0 10,6


---





Geconsolideerde balans

Per 31 december, voor voorgestelde winstverdeling (in duizenden euro's)
2008 2007 ACTIVA

Vaste activa
Immateriële vaste activa 540.645 540.299 Materiële vaste activa 119.491 98.761 Investeringen in geassocieerde deelnemingen 4.465 4.459 Uitgestelde belastingvorderingen 9.656 13.893 Renteswaps 1.664 Overige financiële vaste activa 2.935 3.329 677.192 662.405

Voorraden 5.209 2.993 Belastingen 150 Renteswaps 463 Vorderingen op groepsmaatschappijen 3.875 Vorderingen 70.157 77.321 Geldmiddelen en kasequivalenten 31.117 32.498 110.358 113.425

787.550 775.830 PASSIVA

Totaal eigen vermogen
Eigen vermogen toe te rekenen aan aandeelhouders van Koninklijke Wegener NV 306.173 299.310 Minderheidsbelangen 5 16 306.178 299.326 Langlopende verplichtingen
Pensioenverplichtingen 18.924 27.440 Uitgestelde belastingverplichtingen 8.867 7.402 Voorzieningen 42.862 33.556 Rentedragende leningen 14.241 186.374 Renteswaps 1.002 85.896 254.772 Kortlopende verplichtingen
Pensioenverplichtingen 5.486 5.428 Voorzieningen 35.206 21.127 Rentedragende leningen 167.326 11.934 Renteswaps 546 Schulden aan groepsmaatschappijen 663 954 Schulden aan leveranciers 38.684 28.464 Vooruitontvangen abonnementsgelden 60.033 58.832 Overige kortlopende schulden 87.532 94.993 395.476 221.732 787.550 775.830


---





Geconsolideerde winst-en-verliesrekening

(in duizenden euro's) jaar- excl. bijzondere jaar- rekening posten rekening 2008 2008 2007 2007 VOORTGEZETTE BEDRIJFSACTIVITEITEN

Opbrengsten 693.288 693.288 678.654 678.654 Overige baten 3.973 - - 3.049 Opbrengsten en overige baten 697.261 693.288 678.654 681.703

Kosten van grond- en hulpstoffen 68.992 68.992 73.603 73.603 Kosten uitbesteed werk en andere externe 158.906 158.906 140.065 140.065 Personeelskosten 287.893 240.998 243.588 *) 250.405 Afschrijvingen op immateriële vaste activa 5.581 5.581 4.723 4.723 Afschrijvingen op materiële vaste activa 19.145 19.145 16.535 16.535 Bijzondere waardevermindering goodwill 788 - - 2.652 Overige bedrijfskosten 128.414 123.564 128.296 133.172 Totale lasten 669.719 617.186 606.810 621.155

Bedrijfsresultaat 27.542 76.102 71.844 60.548

Aandeel in resultaat geassocieerde 1.966 1.966 -708 -708 Financieringsopbrengsten 867 867 562 562 Financieringslasten -13.959 -13.959 -15.596 -16.966 Financiële baten en lasten -11.126 -11.126 -15.742 -17.112

Resultaat uit voortgezette 16.416 64.976 56.102 43.436

Belastingen -5.116 -18.311 -16.010 -12.187 Winst uit voortgezette bedrijfsactiviteiten 11.300 46.665 40.092 31.249

BEEINDIGDE BEDRIJFSACTIVITEITEN
Verlies op beëindigde bedrijfsactiviteiten na
belastingen - - -26 1.238

Winst 11.300 46.665 40.066 32.487

Toe te rekenen aan:

- aandeelhouders Koninklijke Wegener NV 11.348 46.713 40.071 32.492
- minderheidsbelangen -48 -48 -5 -5 11.300 46.665 40.066 32.487 Winst per aandeel (in euro's)

- gewone winst per aandeel toe te rekenen aan houders van gewone aandelen
Koninklijke Wegener NV 0,22 1,00 0,86 0,69
- verwaterde winst per aandeel toe te rekenen aan houders van gewone aandelen
Koninklijke Wegener NV 0,22 1,00 0,86 0,69


*) Voor vergelijkingsdoeleinden aangepast. Een bedrag ad EUR 6,8 miljoen aan reorganisatiekosten is aangemerkt als bijzonder

---





Geconsolideerd kasstroomoverzicht

(in duizenden euro's) 2008 2007 Kasstroom uit operationele activiteiten
Opbrengsten en overige baten uit voorgezette 697.261 681.703 Totale lasten uit voorgezette bedrijfsactiviteiten 669.719 621.155 Bedrijfsresultaat uit voortgezette bedrijfsactiviteiten 27.542 60.548 Bedrijfsresultaat uit beëindigde bedrijfsactiviteiten 1.243 Aanpassingen voor:

- waardemutatie / boekresultaten vaste activa -3.973 -4.313
- afschrijvingen op immateriële vaste activa 5.581 4.723
- afschrijvingen op materiële vaste activa 19.145 16.535
- bijzondere waardevermindering goodwill 788 2.652
- mutatie werkkapitaal -46 -966
- mutatie voorzieningen 11.450 -32.652 Kasstroom uit bedrijfsoperaties 60.487 47.770 Ontvangen dividend van geassocieerde deelnemingen 496 637 Ontvangen financieringsopbrengsten 867 562 Betaalde financieringskosten -10.540 -12.263 Ontvangen belastingen 1.731 3.223 Kasstroom uit operationele activiteiten 53.041 39.929 Kasstroom uit investeringsactiviteiten
Verworven groepsmaatschappijen -117 -692 Vervreemde groepsmaatschappijen 50 4.248 Stortingen in geassocieerde deelnemingen -172 -651 Investeringen immateriële vaste activa -6.715 -7.084 Investeringen materiële vaste activa -30.208 -21.101 Desinvesteringen materiële vaste activa 138 87 Kasstroom uit investeringsactiviteiten -37.024 -25.193 Kasstroom uit financieringsactiviteiten
Emissie gewone aandelen 3.224 Lagere/hogere aanwending kredietfaciliteit rentedragende -15.831 19.199 Uitgekeerd dividend Koninklijke Wegener NV op gewone -8.489 Uitgekeerd dividend Koninklijke Wegener NV op cumulatief -1.567 -1.567 Kasstroom uit financieringsactiviteiten -17.398 12.367

Netto kasstroom -1.381 27.103

Koers- en omrekeningsverschillen -75

Mutatie geldmiddelen en kasequivalenten -1.381 27.028 Stand per 1 januari 32.498 5.470

Stand per 31 december 31.117 32.498


---





Geconsolideerd overzicht van mutaties in het eigen vermogen voor voorgestelde winstverdeling
Eigen vermogen toe te rekenen aan aandeelhouders van Koninklijke Wegener NV Reserve (in duizenden euro's) Geplaatst kas- Inge- Minder- Totaal aandelen- stroom- houden Resultaat heids- eigen 2008 kapitaal Agio dekking winsten boekjaar Totaal belangen vermogen Stand per 1 januari 2008 14.763 167.458 1.584 83.013 32.492 299.310 16 299.326 Waardeverandering van effectief
dekkende renteswaps -2.918 -2.918 -2.918 Totaal baten en lasten over het
boekjaar direct opgenomen in het
eigen vermogen -2.918 -2.918 -2.918 Winst over het lopende boekjaar 11.348 11.348 -48 11.300 Totale baten en lasten - - -2.918 - 11.348 8.430 -48 8.382 Verwerking resultaat vorig
boekjaar 32.492 -32.492 Uitgekeerd dividend over 2007 op
cumulatief
financieringspreferente aandelen -1.567 -1.567 -1.567 In verband met afgestoten
groepsmaatschappijen 37 37 Stand per 31 december 2008 14.763 167.458 -1.334 113.938 11.348 306.173 5 306.178 Dit betreft:
gewone aandelen 13.503 139.317 -1.334 113.938 9.781 275.205 cumulatief
financieringspreferente aandelen 1.260 28.141 - 1.567 30.968 Stand per 31 december 2008 14.763 167.458 -1.334 113.938 11.348 306.173





Eigen vermogen toe te rekenen aan aandeelhouders van Koninklijke Wegener NV Reserve (in duizenden euro's) Geplaatst kas- Inge- Minder- Totaal aandelen- stroom- houden Resultaat heids- eigen 2007 kapitaal Agio dekking winsten boekjaar Totaal belangen vermogen Stand per 1 januari 2007 14.637 164.360 770 77.709 15.525 273.001 295 273.296 Waardeverandering van effectief
dekkende renteswaps 814 814 814 Totaal baten en lasten over het
boekjaar direct opgenomen in het
eigen vermogen 814 814 814 Winst over het lopende boekjaar 32.492 32.492 -5 32.487 Totale baten en lasten - - 814 - 32.492 33.306 -5 33.301 Emissie gewone aandelen *) 126 3.098 3.224 3.224 Aandelenplan Raad van Bestuur -165 -165 -165 Verwerking resultaat vorig
boekjaar 15.525 -15.525 Uitgekeerd dividend over 2006 op
cumulatief
financieringspreferente aandelen -1.567 -1.567 -1.567 Uitgekeerd dividend over 2006 op
gewone aandelen -8.489 -8.489 -8.489 In verband met afgestoten
groepsmaatschappijen -274 -274 Stand per 31 december 2007 14.763 167.458 1.584 83.013 32.492 299.310 16 299.326 Dit betreft:
gewone aandelen 13.503 139.317 1.584 83.013 30.925 268.342 cumulatief
financieringspreferente aandelen 1.260 28.141 - 1.567 30.968 Stand per 31 december 2007 14.763 167.458 1.584 83.013 32.492 299.310
*) In verband met de uitoefening van optierechten zijn 420.000 (certificaten van) gewone aandelen uitgegeven.

Concern Communicatie Postbus 26 7300 HB Apeldoorn

Laan van Westenenk 4 7336 AZ Apeldoorn

T: (055) 538 86 52 F: (055) 538 86 66 www.wegener.nl


---- --