Gemeente Vlieland

structuurvisie Ruimte Voor Vlieland 2020

De afgelopen tijd is hard gewerkt aan de Structuurvisie voor Vlieland. Deze is nu in ontwerp gereed en wordt in procedure gebracht. In de Structuurvisie worden plannen voor de toekomst ontvouwd. Dat gebeurt ten aanzien van woningbouw, toerisme en recreatie en natuur en landschap.
De Structuurvisie heeft een looptijd van zon 10 jaar en zal de komende jaren de basis vormen voor bestemmingsplannen die de gemeente maakt, maar ook voor investeringsbeslissingen, bijvoorbeeld op het gebied van bouwen en wonen. Een belangrijk plan dus.

Vlieland heeft te maken met heel veel regels op het gebied van natuur en landschap. Het is niet gemakkelijk om ruimte te vinden voor ontwikkelingen om wonen en leven voor de eigen bevolking te verbeteren. De Structuurvisie heeft daarom de naam Ruimte Voor Vlieland gekregen. Er worden locaties aangewezen waar de komende jaren gebouwd zou moeten worden.
De raadscommissie heeft de Structuurvisie uitgebreid besproken en aangegeven dat ze over een aantal punten bij de vaststelling verder wil discussiëren. Een tijdelijk strandpaviljoen bij de Fortweg, de maximale toeristische druk die het eiland kan hebben en het plan voor de eilandlodges bij kampeerterrein Stortemelk zijn hiervan voorbeelden.
De Structuurvisie ligt zes weken ter inzage en is in digitale vorm hier terug te vinden.
Als u het met sommige van de voornemens niet eens bent, kunt u in die zes weken een zienswijze indienen. In het gemeentehuis kan men u hierbij een handje helpen, als u het moeilijk vindt om de zaken op papier te krijgen.
Nadat de termijn van inzage verstreken is, worden alle zienswijzen behandeld door de raadscommissie. Als indieners van een zienswijze daar behoefte aan hebben, kan er ingesproken worden bij de raadscommissie.
De resultaten van de discussie in de commissie worden te zijner tijd weer aan de gemeenteraad voorgelegd met het voorstel om de Structuurvisie, al of niet gewijzigd, vast te stellen.