Spin-off Universiteit Twente komt met Fysio-EPD oplossing

29/04/2009 06:00

I&DT BV

Zaandam, 29 april 2009, het Zaanse ICT bedrijf I? lanceert speciaal voor de paramedici een volledig geïntegreerd softwaresysteem genaamd Curasoft Fysio. Dit is het eerste initiatief gebaseerd op het door het KNGF vastgestelde programma van eisen Fysio-EPD. De online software is in staat het behandelproces optimaal te ondersteunen en patiëntgegevens met andere zorgverleners op een uniforme manier te delen.

Met deze oplossing, die geschikt is voor zowel kleine als grote praktijken, is I? koploper. Curasoft Fysio ondersteunt integraal het volledige proces voor zowel mono- als multidisciplinaire praktijken. De aanmelding van de cliënt tot en met de verwerking van de declaraties en de boekhouding zijn in één applicatie geïntegreerd. Procesondersteuning en een nieuwe manier van denken zorgen voor een betere vastlegging en borging van patiëntgegevens in de zorgketen en minder administratieve handelingen. Prestatie-indicatoren kunnen worden gespecificeerd en zijn meetbaar. Ook het onderhanden werk, de eindresultaten en de kwaliteit van de zorg zijn inzichtelijk. Dit alles resulteert in transparante zorg door inzicht.

Programma van eisen Fysio-EPD

Vooruitlopend op de landelijke invoering van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) die medio 2010 wordt verwacht, hebben diverse brancheorganisaties het initiatief genomen om een branchespecifiek EPD te ontwikkelen. Om aansluiting op het landelijk EPD te waarborgen en aan de eisen te voldoen die de overheid binnenkort gaat stellen, gebeurt dit in nauw overleg met de betrokken overheidsinstanties zoals het Ministerie van VWS en het NICTIZ. Begin maart 2009 werd het programma van eisen voor het Fysio-EPD door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) bekend gemaakt. Dit programma van eisen omvat alle functies ter ondersteuning van het vakinhoudelijke proces voor de fysiotherapeut. Dankzij de flexibiliteit van de onderliggende CCIS(R) technologie van I? - een wetenschappelijk onderbouwd technisch framework - kon Curasoft Fysio binnen twee maanden op basis van deze nieuwe eisen worden ingericht.

Geen investering

Net als de reeds bewezen bredere software oplossing Curasoft wordt ook Curasoft Fysio aangeboden via het internet volgens het zogenaamde Software as a Service model (SaaS model). Hierdoor hoeft er niet geïnvesteerd te worden in een eigen server, zware hardware of technisch beheer en kan de implementatietijd drastisch worden verlaagd. Ondersteuning, back-up, updates en gebruik zijn verwerkt in de licentieprijs per gebruiker. Ook de kosten blijven hierdoor inzichtelijk.

Bekijk de demo op http://www.curasoft.nl/demo/cf.htm of bezoek de website voor meer informatie: www.curasoft.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.curasoft.nl