Ingezonden persbericht


LaCie DataShare: mobiele dataopslag combineert gemak, design en functionaliteit


* Maakt data op SD- en MicroSD-kaart toegankelijk via USB-stick
* Snelle en efficiënte toegang tot data
* Scheidt prive- van publieke gegevens
* Hot-pluggable en geen drivers nodig

* Video over het gebruik van de LaCie DataShare

Parijs, 29 april 2009 - LaCie introduceert een creatieve manier om gegevens van SD- en MicroSD-kaarten toegankelijk te maken: de LaCie DataShare. Dit innovatieve product vormt de ultieme oplossing om standaardgeheugenkaarten te combineren met een USB-interface. Gebruikers kunnen in elk gedeelte van de LaCie DataShare een geheugenkaart invoeren. Vervolgens is de data op de kaart eenvoudig via de USB-interface af te lezen op een pc of Mac. Zo voorziet LaCie met deze nieuwe oplossing het dagelijkse digitale leven van een vleugje extra gemak.

Met zijn opvallend rood-witte design trekt de LaCie DataShare direct de aandacht. Niet voor niets won LaCie een IF Product Design Award voor deze innovatieve opslagoplossing. Het veelgeprezen ontwerpbureau 5.5 designers ontwierp de LaCie DataShare exclusief voor LaCie.

De LaCie DataShare is meer dan een kleurrijke accessoire. Het is een uniek mobiel opslagapparaat dat data op een SD- en MicroSD-kaart eenvoudig toegankelijk maakt via het veelgebruikte USB-formaat. Door de SD- of MicroSD-kaart in een van de gedeeltes van de LaCie DataShare te doen, beschikken gebruikers in een mum van tijd over een praktische geheugenstick. Deze kunnen ze vervolgens in hun computer pluggen. Dit is een uiterst snelle en eenvoudige manier om toegang te krijgen tot informatie die is opgeslagen op een geheugenkaart.

De twee gedeelten van de LaCie DataShare helpen gebruikers om data gestructureerd te ordenen. Ze kunnen ervoor kiezen om persoonlijke of vertrouwelijke gegevens op de ene kant van de oplossing te bewaren en het andere gedeelte te gebruiken voor publieke data. Beide gedeelten van de LaCie DataShare staan garant voor supersnelle overdrachtsnelheden tot 480 MB/s.

De SD- en MicroSD-poorten van de LaCie DataShare functioneren volgens het push/push-principe. Dit systeem is duurzaam en betrouwbaar. De LaCie DataShare is uitwisselbaar met Mac- en Linux-besturingssystemen en met USB 1.1 - ideaal voor gebruikers met een oudere computeerinterface.

'De LaCie DataShare is een stijlvolle manier om verzekerd te zijn van toegang tot en beveiliging van al je data', zegt Alexis Kobassian, LaCie Peripherals & Accessoiries Product Manager. 'We leven in een cultuur waarin de behoefte aan mobiele dataopslag groot is. Bij LaCie innoveren en produceren we continu accessoires met een intelligent en elegant design. Deze producten combineren optimaal gebruiksgemak met topkwaliteit functionaliteit.'

Naast verschillende platforms is de LaCie DataShare uitwisselbaar met de nieuwste SD- en MicroSD-kaarten - klasse 1 tot 6 of MicroSDDHC. Dit maakt de opslagoplossing tot een toegankelijke en essentiële tool voor klanten met uiteenlopende soorten opslagapparatuur.

Prijs en beschikbaarheid

De LaCie DataShare is per direct verkrijgbaar, exclusief via de LaCie Store Online, voor de adviesprijs van ¤ 12,90, incluusief btw.

####

Over 5.5 designers
5.5 designers, winnaar van de 'Grand Prix de la Creation' uitgereikt door de gemeenteraad van Parijs, is gespecialiseerd in onderzoek en advies op designgebied. Sinds de oprichting in 2003 heeft 5.5 designers advies uitgebracht over ontwerpprojecten variërend van elektronica tot publieke installaties en huishoudelijke apparatuur. Het bureau focust zich op het 'perfectioneren van het gewone' en heeft uitzonderlijk talent voor het creëren van humoristische en eenvoudige ontwerpen. 5.5 designers heeft veel grote Franse en internationale organisaties als klant, zoals Baccarat, Centre Pompidou en LaCie.

Over LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, 5.5 designers, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).