Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort - woensdag 29 april 2009

Activiteitenkalender B en W Amersfoort

Woensdag 29 april t/m zondag 17 mei april 2009

Woensdag 29 april
10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper reikt Koninklijke Onderscheidingen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst. Ook reikt zij voor de 5e maal Kinderlintjes uit. Wethouders Boeve, Hekman en Kruyt zijn hierbij aanwezig. Locatie: Leerhotel 't Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Hekman gaat, te fiets, op werkbezoek in de wijk Schuilenburg met wijkagente Selma Stans. Locatie: Wijk Schuilenburg te Amersfoort.

16.15 uur
Wethouder Kruyt verricht de opening van het kunstgrasveld bij de Voetbalvereniging VVZA. Locatie: Park Schothorst te Amersfoort.

Donderdag 30 april
09.15 uur
Burgemeester VanVliet-Kuiper neemt de aubade ter gelegenheid van Koninginnedag in ontvangst en drinkt koffie met de bewoners van het zorgcentrum. Locatie: Zorgcentrum St. Jozef, Van Tuyllstraat 25 te Hoogelanderveen.

10.00 uur
Wethouder Kruyt opent het Oranjefeest in Nieuwland. Locatie: Feesttent op het kruispunt Patriuslaan/Vergulde Pauw in Nieuwland.

10.15 uur
Loco-burgemeester Boeve is aanwezig bij de aubade in Hoogland en zal een oorkonde overhandigen aan scheidend voorzitter van de Oranjeverening Hoogland, de heer Ton Ros. Locatie: Winkelcentrum Kraailandhof te Hoogland.

13.45 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de opening van het straatfeest in de Schrijversbuurt ter gelegenheid van Koninginnedag. Zij neemt het eerste exemplaar in ontvangst van het jubileumboek. Locatie: Hoek Borgerlaan en Van Marnixlaan te Amersfoort.

15.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper geeft het startschot voor de badeendjesrace die wordt georganiseerd door de Rotaryclub Amersfoort Stad. Locatie: Museum Flehite te Amersfoort.

18.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Kruyt wonen het diner bij ter gelegenheid van de opening van Kunsthal KadE op 1 mei. Tijdens het buffet is het mogelijk om de tentoonstelling 'Wonderland, Through the Looking Glass' te bezoeken. Locatie: KadE, Smalle pad 3 te Amersfoort.

Vrijdag 1 mei
12.00 uur
Wethouder Kruyt woont de feestelijke presentatie bij van de stadskanonniers Amersfoort. Locatie: nabij Monnikendam aan de Stadsring te Amersfoort.

16.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent de nieuwe expositieruimte in Amersfoort Kunsthal KadE. De schrijver Abdelkader Benali opent de tentoonstelling 'Wonderland, Through the Looking Glass'. Wethouders Kruyt en Hekman zijn hierbij aanwezig. Locatie: Smallepad 3 te Amersfoort.

Maandag 4 mei
18.45 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper loopt de stille tocht met de burgemeester van Leusden, de heer Broekhuis. Zij lopen van Kamp Amersfoort naar de Stenen Man en begraafplaats Rusthof. Wethouder Eerdmans en wethouder Kruyt zijn aanwezig bij de dodenherdenking. Locatie: Kamp Amersfoort, Loes van Overeemlaan 19 te Leusden.

19.30 uur
Wethouder Boeve woont de herdenkingbijeenkomst op de Groenmarkt bij en zal een gedicht voorlezen. Locatie: Groenmarkt Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Hekman legt bloemen tijdens de herdenkingsbijeenkomst in Rustenburg. Locatie: Molendijkflat, Verzetsplein te Amersfoort.

19.30 uur
Locoburgemeester Kruyt legt samen met de oranjevereniging Hooglanderveen en Vereniging Dorpsbelangen Hoogland een krans bij de gedenknaald aan de Hamseweg. Locatie: Hamseweg hoek Zevenhuizerstraat te Hoogland.

21.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt tijdens het herdenkingsconcert. Wethouders Eerdmans en Hekman wonen het concert bij. Locatie: St. Franciscus Xaveriuskerk, 't Zand te Amersfoort.

Dinsdag 5 mei
12.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper, wethouder Boeve en wethouder Eerdmans zijn aanwezig bij het Bevrijdance Festival. Burgemeester Van Vliet-Kuiper onthult het kunstwerk 'Sofie en de draken' van Jan Hinfelaar. Locatie: Paviljoen Amersfoort 750, Eemlaan 750 te Amersfoort.

Woensdag 6 mei
15.00 uur
Wethouder Hekman gaat meefietsen met de biker-politiesurveillant Helmi Kocabs. Locatie: Diverse plekken in de wijk Kruiskamp te Amersfoort.

Donderdag 7 mei
9.00 uur
Wethouder Boeve reikt aan de nieuwe vrijwilligers van Home-start het behaalde certificaat uit. Home-start is een onderdeel van Humanitas Eemland. Locatie: Liendertseweg 112-1 te Amersfoort.

9.00 uur
Wethouder Hekman woont de werkconferentie Gebiedsontwikkeling, publiek-private samenwerking en financiering bij. Locatie: Hotel Oud London, Woudenbergseweg 52 te Zeist.

16.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper ontvangt nieuwe Nederlanders tijdens de naturalisatieceremonie en overhandigt hen de offieciële papieren. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuispein 1 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Hekman is 7 en 8 mei 2009 aanwezig bij de Werkconferentie 'Gebiedsontwikkeling, publiek private samenwerking en financieren'. Locatie: Hotel Oud London, Woudenbergseweg 52 te Zeist.

Vrijdag 8 mei
09.00 uur
Wethouders Eerdmans en Boeve ondertekenen samen met gedeputeerde Haak van de provincie Utrecht het bestuursakkoord 'Jeugd'. Locatie: Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Kruyt opent de Dag van de Nederlandse Jazz en bezoekt op 9 en 10 mei diverse optredens. Locatie: De Observant, Theater De Lieve Vrouw, Podium de Kelder en diverse locaties in de binnenstad van Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij het Trade diner 'Vrede van Utrecht' tijdens de Dag van de Nederlandse Jazz. Locatie: St. Aegtenkapel te Amersfoort.

Zaterdag 9 mei
10.30 uur / 17.00 uur
Wethouder Boeve verricht het welkomstwoord, alsmede de afsluiting tijdens de Rode Loper Dag voor Yokogawa. Deze dag wordt georganiseerd voor grote bedrijven die zich nieuw vestigen in Amersfoort. Locatie: 10.30 uur: Yokogawa, Euroweg 2 te Amersfoort. 16.00 uur: Observant, Stadhuisplein te Amersfoort.

11.15 uur
Wethouder Van Daalen neemt symbolisch het kado Groei & Bloei in verband met de viering 750 jarig bestaan stad Amersfoort in ontvangst. Dit kado is de beplanting van de rotonde bij de locatie Lichtenberg van het Meander Medisch Centrum. Locatie: Centrum voor Natuur- en Milieu-Educatie 'Landgoed Schothorst', Schothorsterlaan 21, Amersfoort.

Maandag 11 mei
07.30 uur
Wethouder Kruyt heet welkom en geeft een inleiding tijdens een bijeenkomst over Latijns Amerikaanse Kunst. LAKMA (Latijns Amerikaanse Kunst Museum van Amersfoort) organiseert deze netwerkbijeenkomst. Locatie: Bibliotheek Eemland, Zonnehof 12 te Amersfoort.

Dinsdag 12 mei
13.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent de seminar 'De vernieuwende kijk op wateroverlast en waterveiligheid' georganiseerd door HydroLogic ter gelegenheid van de viering van 750 jaar Amersfoort. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Woensdag 13 mei
13.00 uur
Wethouder Hekman gaat op werkbezoek bij het informatiepunt Randenbroek en Schuilenburg. Locatie: Haydenstraat 1a te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Hekman gaat op werkbezoek het leerwerkcentrum 'De Buitenkans'. Het leerwerkcentrum is een bedrijf waar leerlingen van het VMBO die niet goed meer mee kunnen komen op school, terecht kunnen. Locatie: Mozartweg 75A te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Kruyt verricht de onthulling van het beeldje Puntenburg. Locatie: Puntenburgerlaan 100 te Amersfoort.

Donderdag 14 mei
11.00 uur
Wethouders Luchtenveld en Van Daalen gaan op werkbezoek bij de seniorenwoningen CPO in Culemborg. Locatie: Seniorencomplex 'het Kwarteel', Anna Blamanweg 36 te Culemborg.

16.00 uur
Wethouder Kruyt neemt deel aan het Bedrijfsbezoek van VNO-NCW Eemland aan Yogogawa Europe. Locatie: Yokogawa, Euroweg 2 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de netwerkborrel van de wagenwerkplaats. Het thema van deze borrel is Duurzaam. Locatie: Station Amersfoort, Noordzijde.

19.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt samen met de 'Vrienden van Sofie' de dansvoorstelling 'Spirit'. Deze voorstelling is speciaal voor Amersfoort 750 ontwikkeld door het Internationaal Danstheater voor de Jeugd en Stichting Dans in Scholen. Locatie: Theater De Flint, Coninckstraat 60 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Kruyt is gastspreker bij de cursus politieke participatie voor allochtone vrouwen van het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP). Locatie: Gebouw NVA, Bloemendalse Binnenpoort 7 te Amersfoort.

Vrijdag 15 mei
11.30 uur
Wethouder van Daalen neemt het plantvak in het kader van maatschappelijke stages in ontvangst. Locatie: Holkerweg in Schothorst.

14.00 uur
Wethouder Hekman woont in het kader van Amersfoort 750 de minivoorstelling 'Stad in het Groen' bij, door de school de Wonderboom. Locatie: De stapstenen bij de vijver in Nieuwland.

14.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper woont in het kader van Amersfoort 750 twee minivoorstellingen bij van 'Stad in het Groen' door leerlingen van de Johan Calvijnschool en ASV-Dalton. Locaties: Bosweg / Reaumurstraat en het Olympiaveld aan de Abraham Kuijperlaan te Amersfoort.

16.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent Museum Flehite. Wethouder Hekman woont de opening bij. Het museum is in de afgelopen periode gerestaureerd. Locatie: Aegtenkapel te Amersfoort.

Zaterdag 16 mei
09.00 uur
Wethouder Van Daalen bezoekt de tweede Grebbeliniedag. Er zijn die dag tussen Rhenen en Spakenburg allerlei activiteiten die in het teken staan van de Grebbelinie, de 60 kilometerlange verdedigingslinie tussen de Grebbeberg bij Rhenen en het Eemmeer bij Spakenburg. Locatie: verschillende locaties langs de Grebbelinie.

10.00 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij de opening van de Rommelroute Kattenbroek en hij is aanwezig bij de onthulling van de fototentoonstelling Katshuis. Locatie: Katshuis, Laan der Winden te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt het Highlands festival.
Locatie: evenemententerrein park Schothorst te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Kruyt opent de tentoonstelling 'Zonen & Dochters van Amersfoort'. De tentoonstelling is te zien in Museum Flehite, Mondriaanhuis en Armando Museum Bureau. Locatie: het Armando Museum Bureau, Zonnehof te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Eerdmans verricht de officiële opening van de website van de taalcoaches. Een "taalkoppel" bestaat uit een inburgeraar en een vrijwilliger. De vrijwilliger wordt geprikkeld en maakt kennis met een andere cultuur. De inburgeraar krijgt extra ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal en het behalen van het inburgerexamen. Locatie: ROC MN, Bisschopsweg 167 te Amersfoort.

17.15 uur
Wethouder Kruyt opent een speelveld in Hoogland.
Locatie: Boskamp te Hoogland.

19.30 uur
Het college bezoekt de premiere van dansvoorstelling 'Spirit'. Deze voorstelling is Speciaal voor Amersfoort 750 ontwikkeld door het Internationaal Danstheater voor de Jeugd en Stichting Dans in Scholen. Locatie: Theater De Flint, Concinckstraat 60 te Amersfoort.

Zondag 17 mei
15.30 uur
Wethouder Kruyt woont het café in het Armandomuseum bij, waar Huub Oosterhuis komt spreken. Locatie: Rietveldpaviljoen, Zonnehof te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt het eerste exemplaar in ontvangst van het boek 'De Schoonheid van het Verschil' en geeft het startsein voor de 'Klankjuwelen' van Joop ter Maat. Dit begeurt ter gelegenheid van de opening de KunstVaarRoute. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort