Ingezonden persbericht



---


Nieuwsbericht

GARY ANDERSON WORDT HOOFD GLOBAL

INVESTMENT MANAGEMENT-DIVISIE VAN PROLOGIS

PHILIP DUNNE BENOEMD TOT PRESIDENT EUROPA

AMSTERDAM, 29 april 2009 - ProLogis (NYSE: PLD), een toonaangevende internationale aanbieder van distributiecentra, heeft Gary Anderson benoemd tot hoofd van de divisie Global Investment Management (wereldwijd beleggingsbeheer), met als standplaats het mondiale hoofdkantoor van ProLogis in Denver, Colorado. In zijn nieuwe functie is Anderson verantwoordelijk voor de relaties van de onderneming met particuliere vermogensbezitters en heeft hij de algehele leiding over de beleggingsfondsen en joint ventures van ProLogis.

"De afgelopen 3 jaar heeft Gary met succes leidinggegeven aan onze bedrijfsactiviteiten in Europa, waarbij onze portefeuille is uitgegroeid tot meer dan 11,6 miljoen vierkante meter en ons Europese managementteam is versterkt. Dankzij zijn inspanningen zijn we nu in de positie om de relatie met onze klanten verder te ontwikkelen en voort te bouwen op onze toonaangevende portefeuille in Europa", aldus Walt Rakowich, CEO van ProLogis. "Gary trad 15 jaar geleden in dienst van ProLogis en heeft sindsdien onderdelen van de onderneming geleid in Europa, Mexico en de Verenigde Staten. Zijn ervaring zal uiterst waardevol zijn voor het bedrijf nu hij de leiding krijgt over de divisie Global Investment Management en de prestaties daarvan verder zal stimuleren."

Gary Anderson wordt vervangen door Philip Dunne, die is benoemd tot President van ProLogis voor Europa. Dunne werd bij zijn toetreding tot de onderneming in 2008 benoemd tot COO/CFO voor Europa. Daarvoor was Dunne COO voor de EMEA-regio bij Jones Lang LaSalle, een wereldwijd actieve financiële en zakelijke dienstverlener die zich specialiseert in vastgoeddiensten en beleggingsbeheer.

"Philip heeft een ruime staat van dienst als het gaat om de leiding hebben over bedrijfsvoering en financiering in een vastgoedomgeving in heel Europa", aldus Rakowich. "Philip heeft, sinds hij vorig jaar in dienst trad bij ProLogis, het voortouw genomen bij de ontwikkeling en de nadere uitwerking van het bedrijfsplatform. Het doet mij genoegen Philip in deze nieuwe functie te zien en ik heb er vertrouwen in dat hij en het senior leidinggevende team in Europa aan onze portefeuille zullen blijven bouwen, eersteklas dienstverlening aan onze klanten zullen blijven bieden en onze positie ook in de toekomst zullen versterken."

ProLogis is de grootste aanbieder van industriële distributiecentra in Europa, met een totale oppervlakte van meer dan 11,8 miljoen vierkante meter. Het huidige klantenbestand van ProLogis in deze regio omvat onder meer Antalis, Bertelsmann, Carlsberg, Carrefour, DHL, DSV, Fiege, Geodis, Kuehne+Nagel, Lekkerland, L'Oreal, NYK, Procter & Gamble, Raben Group, Tesco, Unilever en Wincanton.

Over ProLogis
ProLogis is een toonaangevende internationale aanbieder van distributiecentra, met een totale industriële oppervlakte van 44 miljoen vierkante meter in markten in heel Noord-Amerika, Europa en Azië. ProLogis verhuurt industriële faciliteiten aan meer dan 4.000 klanten, onder wie fabrikanten, retailers, transportbedrijven, 3PL-logistieke dienstverleners en andere bedrijven met grootschalige distributiebehoeften. Kijk op http://www.prologis.com voor meer informatie over de onderneming.

###