Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 29 april 2009

Tijdelijke gedoogplaats daklozen Smallepad verplaatst

De tijdelijke gedoogplek in Amersfoort waar alcoholverslaafde dak- en thuislozen elkaar kunnen ontmoeten en alcohol kunnen nuttigen is verplaatst naar de andere zijde van het transformatorhuis aan het Smallepad. De verplaatsing is noodzakelijk omdat op de oude gedoogplek de werkzaamheden zijn begonnen voor de bouw van de tijdelijke dagopvang voor dak- en thuislozen.

Burgemeester en wethouders van Amersfoort hebben dat dinsdag 28 april 2009 besloten. De nieuwe gedoogplek is tijdelijk en zal in gebruik blijven totdat de tijdelijke alcoholopvang aan de Kleine Haag wordt geopend. De alcoholopvang kan starten wanneer het hostel voor dak- en thuisloze harddrugsverslaafden aan de Hogeweg gereed is.

De tijdelijke algemene dagopvang voor dak- en thuislozen aan het Smallepad zal eind mei/begin juni openen. De huidige dagopvang aan de Stovetraat gaat dan dicht.

De opvangvoorzieningen die de gemeente realiseert zijn nodig om de leefbaarheid en veiligheid in de stad te vergroten en de zorg aan dak- en thuislozen in Amersfoort te verbeteren.

Noot voor de redactie,