Ingezonden persbericht


Cursus voor kinderen die een broer of zus met een beperking hebben

Het vraagt veel van een gezin wanneer een kind extra zorg nodig heeft. Het 'bijzondere' kind met een chronische ziekte, stoornis of beperking krijgt veel aandacht. Het hebben van een bijzondere broer of zus kan het gewone gezinsleven verstoren. Andere kinderen uit het gezin durven niet altijd vriendjes thuis te ontvangen, op vakantie gaan is soms niet mogelijk of feestdagen kunnen in het water vallen. Ze maken zich vaak zorgen of ze wel goed met de situatie omgaan, of ze hun bijzondere broer of zus wel voldoende zorg geven en hun ouders voldoende steunen. De broers of zussen kunnen worstelen met gevoelens van jaloezie, angst, verdriet, spanning of boosheid en voelen zich schuldig over hun negatieve gevoelens.

Wat gaan we doen?
Merkt u dat uw kind (tussen de 8 en 12 jaar) niet snel praat over zijn broer of zus, zich snel aanpast en niet goed weet hoe hij/zij voor zich zelf op moet komen? In de cursus 'Wij zijn er ook nog' van 6 bijeenkomsten krijgt uw zoon of dochter informatie over de beperking, praten ze met leeftijdsgenoten over hun ervaringen met hun broer of zus en kunnen hun verhaal kwijt. Dit gebeurt allemaal op een manier die bij hun leeftijd past.

Meer informatie
De cursus is gratis en start in mei bij MEE aan de Laan der Techniek 22 in Veenendaal. Dag en tijdstip zijn nog niet bekend. Neem voor vragen en aanmeldingen contact op met MEE Utrecht, Gooi & Vecht, T 0900 633 63 63 of kijk op onze site: www.mee-ugv.nl

Raad en daad voor iedereen met een beperking
MEE biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een handicap, beperking of chronische ziekte. MEE werkt aan het verbeteren van kwaliteit van leven, door de zelfredzaamheid van mensen met een beperking te vergroten. Bij MEE werken deskundige consulenten die kunnen helpen met vragen op alle terreinen van leven met een beperking, handicap of chronische ziekte. Dat kunnen vragen zijn over bijvoorbeeld werk, onderwijs, juridische zaken, wonen, vrije tijd, sociale voorzieningen, inkomen en vrije tijd. De ondersteuning wordt geboden vanuit de drie locaties in Amersfoort, Hilversum en Utrecht.

Noot voor de redactie,