Ingezonden persbericht


Persbericht, Tilburg, 29 april 2009

50 jarige Rotaryclub Tilburg organiseert benefietbal voor moeder- en kindkliniek in Matagalpa.

Op woensdag 4 februari loste de heer Ugur Pekdemir (zie foto), de huidige voorzitter van Rotaryclub Tilburg, het startschot voor het feestelijke programma waarmee de club haar 50-jarige bestaan zal vieren. Rotaryclub Tilburg is de moederclub van de Rotaryclubs in Tilburg en omstreken.

In dit bijzondere jubileumjaar zullen er allerlei bijzondere activiteiten plaatsvinden. Zo was er op 4 februari een galadiner, waarbij ook burgemeester Ruud Vreeman en zijn echtgenote aanwezig waren. Verder is er op 29 april weer het Koninginnebal in de Schouwburg. De opbrengst van dit benefietbal komt geheel ten goede aan een moeder- en kindkliniek in Matagalpa, sinds 1988 de zusterstad van Tilburg in Nicaragua. Dankzij deze kliniek hoopt men de hoge moedersterfte terug te dringen. De kliniek is bedoeld voor de ongeveer 30.000 vrouwen in de vruchtbare leeftijd en de ongeveer 12.000 kinderen tot 4 jaar. Het motto van Rotary is dit jaar wereldwijd 'Make dreams real'. Door deze levensreddende moeder- en kindkliniek te steunen, wil de Rotaryclub daaraan een bijdrage leveren.

Ook zijn er dit jaar weer de traditionele jaarlijkse 'Trappistendagen', waarbij Rotaryclub Tilburg enkele tientallen leden van Rotaryclubs uit België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk als gast ontvangt. Zij komen deze keer naar Tilburg, om Koninginnedag mee te vieren en bij te dragen aan internationale vriendschap en saamhorigheid.

Voor nadere informatie:Elise Pieterse 0651554401


---- --