Ingezonden persbericht


Frisse adem of niet...
...1 op de 5 vrouwen pas op hun 17e voor het eerst gekust!

Breda - Onderzoek van Mentos Gum onder 527 Nederlandse vrouwen in de leeftijd van 16 tot 34 jaar heeft een aantal verrassende feiten opgeleverd. De dames werd onder andere gevraagd wat hun grootste kusergernis was en met welke bekende Nederlander zij graag eens zouden kussen. Het onderzoek werd uitgevoerd in het kader van de introductie van Mentos Aqua Kiss, een nieuwe kauwgum die zorgt voor een heerlijk frisse smakende mond.

Opvallend is dat, ondanks alle verhalen in de media over de losbandigheid van de jeugd, slechts 30% van de vrouwen voor hun 14e al voor het eerst heeft gekust. 20% heeft zelfs pas op of na hun 17e hun eerste echte kus gekregen. 2% van de dames geeft zelfs aan nog nooit gekust te hebben.

Liever niet met Jan Peter Balkenende
De BN-er waar vrouwen het liefst mee zouden kussen is, niet geheel onverwacht, Chris Zegers. Op de tweede plaats gevolgd door Dinand Woesthoff , terwijl Valerio Zeno en Jan Smit de derde plaats delen. Als BN-ers waar vrouwen voor geen goud mee zouden willen zoenen, komt premier Balkenende als onbetwiste "winnaar" uit de bus (44%), gevolgd door Dries Roelvink (18%).

Onfrisse adem kus-ergernis nummer 1
Een goede eerste kus is zeer belangrijk voor de dames, voor velen is een mislukte eerste kus reden om af te zien van een verdere relatie. Als grootste ergernis bij het kussen wordt door meer dan 40% van de vrouwen een slechte adem genoemd. Te wild kussen staat op de tweede plaats. Een schurend stoppelbaardje wordt minder als een probleem gezien: slechts 1 op de 20 vrouwen stoort zich hier aan.

Productontwikkeling
Carla Smeets, Group Brand Manager Frismakers Benelux van Perfetti Van Melle : "Mentos Aqua Kiss is de eerste kauwgum in een supertrendy, glossy zwarte verpakking. En met een soepele, zachte textuur en unieke mouthwatering sensation. De Mentos Aqua Kiss gum is er in twee smaken: Alaskan voor echte mint-lovers en Hawaiian voor wie fan is van een verrassende mix van exotisch fruit. Met Mentos Aqua Kiss ben je altijd " ready to kiss".

Over Mentos Gum
Perfetti Van Melle is een zoetwarenconcern dat beroemde zoetwaren- en kauwgummerken produceert en verkoopt in meer dan 130 landen. Perfetti Van Melle is actief in de Pacific, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. In de top tien van suikerverwerkende bedrijven bezet Perfetti Van Melle wereldwijd de derde en in Europa de tweede plaats met sterke merken zoals Mentos®, Smint®, Fruittella®, Klene®, Look-O-Look®, Chupa Chups® en Frisk®. Mentos Gum is in oktober 2006 geïntroduceerd en heeft onder andere door zijn vele innovaties een marktaandeel weten te behalen van ruim 15% binnen Food Nederland.

Voor meer info
High res beelden zijn te downloaden via http://dijksmancommunicatie.nl/pers

Perfetti Van Melle Benelux B.V. Dijksman Communicatie B.V. Carla Smeets Karin Dijksman Zoete Inval 20 Paulus Potterstraat 30 Postbus 3000
NL-4800 DA Breda 1071 DA Amsterdam Tel. +31 76 527 54 50 Tel.+31 20 33 76 0 76 Carla.smeets@nl.pvmgrp.com Karin@dijksmancommunicatie.nl www.mentos.nl www.dijksmancommunicatie.nl