Socialistische Partij Rotterdam

1 mei-feest: Rotterdam wil minder Brussel!

29-04-2009 * 'Rotterdam wil minder Brussel'. Dat thema staat centraal op de aftrap van de Europese verkiezingscampagne van de SP in Rotterdam, aanstaande vrijdagavond om 20.00 in Lantaren/Venster. Kom ook - en neem familie en vrienden mee!

De SP gaat in gesprek met OR-leden van de RET en Eneco en werknemers uit de haven en de thuiszorg, die ieder op hun eigen manier te maken hebben gehad met verkeerde plannen uit Brussel. De avond wordt afgetrapt door Rotterdams SP-fractievoorzitter Theo Co kun en afgesloten door Rotterdammer Dennis de Jong, lijsttrekker voor de SP voor de Europese verkiezingen. Er is muziek van Mark Lotterman en van voormalig stadsdichter DJ Naakt.

De Rotterdamse SP organiseert ieder jaar een grote feestelijke bijeenkomst op 1 mei, de Dag van de Arbeid. Dit jaar staat de avond in het teken van de Europese verkiezingen, die op donderdag 4 juni plaatsvinden. De SP gaat in Rotterdam flink campagne voeren voor die verkiezingen en denkt een goede uitslag te behalen. In 2005 stemde immers maar liefst 67,6 procent van de Rotterdammers tegen de Europese grondwet. In die grondwet en het latere Verdrag van Lissabon staat het 'meer markt en minder overheid'-dogma van de EU en het overdragen van bevoegdheden aan Brusselse bureaucraten centraal.