Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 27 april 2009

De Wijnacademie verantwoordelijk voor opleiding Magister Vini

Vanaf juni a.s. neemt De Wijnacademie het begeleidingstraject voor Magister Vini, het hoogst haalbare professionele wijndiploma in Nederland, over van Productschap Wijn. De Wijnacademie krijgt hiermee een belangrijkere rol in de Nederlandse wijnopleidingen.

Na de voorlichtingsavond in maart voor 40 belangstellenden, vindt op maandag 8 juni de eerste bijeenkomst plaats. De groep zal bestaan uit 13 deelnemers, die in twee jaar 12 keer bij elkaar zullen komen. Het ochtendprogramma wordt begeleid door docent van De Wijnacademie Frank Jacobs en de colleges in de middag worden ingevuld door wijnexperts op diverse vakgebieden zoals oenologie, in- en verkoop van wijn, marketing en wetgeving. Op dit moment telt Nederland drie Magister Vini: Tjitske Brouwer, Ron Andes en Lars Daniëls.

Magister Vini specifiek op de Nederlandse markt gericht Bij het vinologenexamen gaat het vooral om feiten en het benoemen van wijnen naar herkomst. Degene die de titel Magister Vini mag dragen, heeft aangetoond alle bedrijfseconomische aspecten van een internationaal opererend bedrijf in de wijnsector te beheersen. Het examen (niveau SWEN 4) is specifiek toegespitst op de Nederlandse wijnmarkt en vereist dus ook kennis van deze markt, de distributie, verkoop en marketing. Magister Vini is een initiatief van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren en het Productschap Wijn. Voor meer informatie: www.magistervini.nl.

Nieuwe lichting Vinologen afgestudeerd
Op 18 maart jl. hebben 43 Vinologen aan De Wijnacademie hun diploma in ontvangst mogen nemen. Zij mogen nu officieel de titel Vinoloog gebruiken. Voor meer informatie over deze opleiding: www.vinoloog.nl.