Gemeente Delft

Local Heroes

Magazine Local Heroes nieuwe vorm van jongerenparticipatie

Ben jij een Local Hero of wil je er één worden? Met deze slogan initieert de gemeente Delft een magazine door, over en voor jongeren in Delft: Local Heroes. In samenwerking met Jongerenraad Delft, Breed Welzijn Delft, de Nieuwe Academie, KEPCOM creatieve communicatie en jongeren zelf. Dit magazine is een nieuwe vorm van jongerenparticipatie in Delft.

Local Heroes verschijnt vooralsnog eenmalig, in het najaar van 2009. De echte Local Heroes zijn jongeren die iets doen voor hun stad Delft. Ze organiseren bijvoorbeeld de SkateJam en vakantieactiviteiten of ze zetten zich in voor Delft Sportstad, Ciccionina, verenigingen en clubs. Zij worden in het magazine Local Heroes geportretteerd. En wel door hun leeftijdsgenoten, want jongeren tussen de 15 en 23 gaan dit blad maken. Onder professionele begeleiding vervullen zij de rol van journalist, vormgever of fotograaf.

De gemeente Delft maakt in de nota Jeugdbeleid Delft 2008-2011 duidelijk dat ze jongerenparticipatie hoog in het vaandel heeft staan. Net als bij de totstandkoming van de nota, wordt de jeugd nadrukkelijk betrokken bij de uitvoering van het beleid. Dit komt tot uiting in onder andere een jongerenplatform en diverse initiatieven voor en door jongeren. Het magazine Local Heroes is hier een voorbeeld van.

Diverse jongeren hebben zich reeds aangemeld voor de redactie. Er zijn echter nog plaatsen beschikbaar. Ook Local Heroes worden nog gezocht. Aanmelden als Local Hero of als journalist, vormgever of fotograaf kan bij Michelle Waalberg van de Nieuwe Academie. Op de site www.localheroesdelft.nl staat alle informatie.

Noot voor de redactie (