Ingezonden persbericht


29 april 2009

Persbericht

De reis van de Beagle, Charles Darwin
Speciale Jubileumuitgave van National Geographic

Charles Darwins theorieën over evolutie en natuurlijke selectie zijn baanbrekend geweest. Het jaar 2009 is uitgeroepen tot het internationale Darwinjaar. 200 jaar na zijn geboorte en 150 jaar na de verschijning van zijn boek De reis van de Beagle verschijnt dit reisverslag in gloednieuwe vertaling van National Geographic als speciale jubileumuitgave.

Vijf jaar lang reisde Charles Darwin als wetenschapper op het schip H.M.S Beagle naar exotische plaatsen zoals Chili, Argentinië en de Galápagoseilanden. Darwin noteerde de details van deze expeditie - zijn gedachten over mensen op het schip en natuurlijk zijn opmerkingen over de flora en fauna - in zijn dagboek, gepubliceerd als De reis van Beagle.

De vertaler van De reis van de Beagle heeft dezelfde route nagereisd en op basis daarvan het boek opnieuw vertaald. Naast de volledige tekst van de originele uitgave bevat het boek ook illustraties, de routekaart, een uitgebreide index en een inleiding door dé Darwinspecialist David Quammen.

Actueel

De VPRO start dit najaar met een reeks uitzendingen waarin de programmamakers de reis aan de hand van dit boek nog eens maken.

De reis van de Beagle * Charles Darwin (vertaling Frank van der Knoop) * National Geographic * ¤ 22.90 * Abonneeprijs National Geographic ¤ 20,60 ISBN 978 90 488 0184 8

De reis van de Beagle wordt door National Geographic i.s.m. uitgeverij Carrera uitgegeven.



De reis van de Beagle

Voor meer informatie over het boek en/of recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met National Geographic:

Ignas van Schaick ignas.van.schaick@genj.nl of 020-7943510

Susanne van Leeuwen susanne.van.leeuwen@genj.nl of 020-7943527