Ingezonden persbericht


29 april 2009

Reis naar de maan plus bonus-dvd

Op 20 juli is het exact 40 jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette. Een mijlpaal voor de mensheid waar Quest een schitterend boek over uitgeeft: Reis naar de maan. In heldere bewoordingen en fraaie illustraties toont auteur Alan Dyer je hoe de maan werd veroverd. Op de bonus-dvd staan de officiële NASA-beelden van de eerste maanlanding!

Elke cultuur in alle tijden keek op naar de maan. Was het een god? Een klok? Of een grote lamp? Steeds weer veranderden onze ideeën over onze vaste hemelbegeleider. Als de maan er niet was, zo weten we nu, waren wij er ook niet meer. Want zonder maan zou de aarde niet zo stabiel rond de zon draaien. De aarde zou waggelen en grote klimaatschommelingen doormaken. Sommige onderzoekers denken zelfs dat er zonder maan nooit leven op aarde was gekomen.

Hoe gingen we er 40 jaar geleden naartoe? We lezen over de selectie en training van astronauten. We krijgen een overzichtelijk beeld van alle Apollomissies en kijken mee in het NASA Mission Control Center. Kortom: we volgen de reis van aftellen en lancering tot landing en verkenning van het maanoppervlak.

Prijs: ¤ 17.95 * 80 pagina's * Gebonden, inclusief bonus-dvd ISBN: 978 90 8927 014 6

Verkrijgbaar in de boekhandel
Abonnees van Quest krijgen 10 procent korting. Kijk op www.quest.nl bij de winkel.

Reis naar de maan

Voor meer informatie over het boek en/of recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met Quest:

Ignas van Schaick ignas.van.schaick@genj.nl of 020-7943510

Susanne van Leeuwen susanne.van.leeuwen@genj.nl of 020-7943527