Draka Holding N.V.

­PERSBERICHT­ Amsterdam, 29 april 2009

DRAKA VERKOOPT HAAR OPGW-ACTIVITEITEN AAN AFL TELECOMMUNICATIONS

Draka Holding N.V. kondigt aan dat zij een overeenkomst heeft getekend inzake de verkoop van haar OPGW-activiteiten in Mönchengladbach (Duitsland) aan AFL Telecommunications (VS).

Draka's OPGW (Optical Power Ground Wire) activiteiten concentreren zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van complete OPGW-systemen in de EMEA regio waarbij de geleider dient als normale aardleiding die de fasegeleiders bij hoogspanningsmasten beschermt tegen blikseminslag. De geleider bevat tevens hoge capaciteit glasvezels die dienen voor de telecommunicatiebehoeften van de energiebedrijven. De productie vindt plaats in Mönchengladbach (Duitsland) met circa 130 werknemers. OPGW vormt onderdeel van Draka's Communications Groep.

Draka zal AFL Telecommunications blijven ondersteunen met haar glasvezeltechnologie door middel van een lange termijn leveringsovereenkomst op het gebied van single mode glasvezel.

De afronding van de transactie is onder voorbehoud van standaard procedures. De verkoop van de OPGW-activiteiten past binnen Draka's strategie waarbij zij zich richt op de kerngroeimarkten en waarbij de opbrengst zal worden aangewend ter verdere verlaging van haar schuldpositie.

Amsterdam, 29 april 2009