Ingezonden persbericht


Persbericht

Bergse bedrijfsarts vertegenwoordigt Nederland tijdens internationaal congres.

Gezondheidsaanpak SABIC Innovative Plastics Bergen op Zoom verkozen tot beste voorbeeld

BERGEN OP ZOOM - 28 april 2009 - Bedrijfsarts Henri Hendrickx van

SABIC Innovative Plastics in Bergen op Zoom, vertegenwoordigt Nederland op het Europese Move Europe congres op 27 en 28 april in Perugia, Italië. De aanpak van SABIC Innovative Plastics om gezondheid te promoten en te stimuleren, is verkozen tot één van de twee beste Nederlandse voorbeelden van gezondheid op de werkvloer. Tijdens het congres zal Hendrickx voor een internationaal publiek het 'Gezonder' beleid presenteren.

Het Bergse SABIC Innovative Plastics, in de vorm van de werkgroep Gezonder, start jaarlijks meerdere projecten. Gezonde voeding in de kantine, hulp bij stoppen met roken, advies bij slaapproblemen en stimuleren van bewegen zijn enkele van de vele projecten. "Een goede gezondheid is ons kostbaarste bezit. We vinden het erg belangrijk dat onze medewerkers gezond zijn. Dat is goed voor het bedrijf, maar vooral voor de mensen zelf. Medewerkers krijgen van ons dan ook alle mogelijke hulpmiddelen om zo gezond mogelijk te werken en te leven", vertelt Henri Hendrickx, Manager Arbodienst. Een goed voorbeeld hiervan is het fitnesscentrum dat gevestigd is in het hoofdgebouw van SABIC Innovative Plastics. Al twintig jaar kunnen medewerkers, maar ook hun familieleden, gebruik maken van de sportfaciliteiten.

Europees netwerk

"Ons programma viel op bij de jury van 'The European Network for Workplace Health Promotion' (ENWHP). Ze hebben voornamelijk gekeken naar de activiteiten die bedrijven ontplooien op het gebied van fysieke beweging, mentale gezondheid, roken en gezonde voeding", aldus Hendrickx. De aanpak van bedrijven op het gebied van lifestyle en preventieprogramma's, wordt binnen heel Europa met elkaar vergeleken. "In Nederland bleken wij uit zo'n 400 deelnemende Nederlandse bedrijven met ons Gezonder programma het beste te scoren. Vooral de praktische uitvoering van de plannen en de diversiteit van ons programma werden gewaardeerd."

Per deelnemend land presenteren twee afgevaardigde bedrijven op 27 en 28 april 2009 hun aanpak tijdens een congres in Perugia, Italië. Hendrickx: "Het is natuurlijk een grote eer dat we uitgenodigd zijn om ons programma daar te presenteren aan de rest van Europa. Het is een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn. Uiteraard is het belangrijkste dat alle medewerkers baat hebben bij ons programma!"

Over SABIC Innovative Plastics

SABIC Innovative Plastics is een vooraanstaande, wereldwijde leverancier van technische thermoplastische kunststoffen met een 75-jarige geschiedenis van innovatieve oplossingen voor de meest urgente uitdagingen van haar afnemers. De huidige waarde van het

SABIC Innovative Plastics concern bedraagt vele miljarden dollars. Het bedrijf is actief in meer dan 25 landen en biedt werkgelegenheid aan meer dan 9.500 werknemers wereldwijd. Het bedrijf continueert haar marktleidende rol in de plastics industrie in samenwerking met de afnemers en investeert voortdurend in nieuwe polymeertechnologieën, de wereldwijde ontwikkeling van toepassingen, procestechnologieën en milieuvriendelijke oplossingen ten behoeve van diverse markten, zoals die voor de automobiel industrie, elektronica, de bouw- en constructiewereld, de transport industrie en de gezondheidszorg.

De uitgebreide portefeuille van het bedrijf omvat thermoplastische kunststoffen, coatings, speciale compounds, folie- en plaatmateriaal. SABIC Innovative Plastics (www.sabic-ip.com) is een dochteronderneming, en het volledige eigendom, van Saudi Basic Industries Corporation (SABIC), één van 's werelds top vijf van fabrikanten van petrochemische producten.

Over ENWHP

ENWHP is een Europees initiatief ten behoeve van gezondheidspromotie op de werkvloer. De campagne 'Move Europe' richt zich voornamelijk op levensstijlprogramma's binnen bedrijven. In Nederland loopt deze campagne van 2007 tot 2009. Naast SABIC Innovative Plastics heeft de Nederlandse tak van Move Europe ook genomineerd: Waterland ziekenhuis, Waternet, AGIS zorgverzekering, SW Zeist en GGZ Emergis.

# # #


* Handelsmerken van SABIC Innovative Plastics IP BV.