Gemeente Dirksland


De heer Van der Veer Koninklijk onderscheiden tijdens de âLintjesregenâ

Woensdag 29 april werd in Verenigingsgebouw De Schakel in Dirksland weer de traditionele âLintjesregenâ georganiseerd. Namens Hare Majesteit de Koningin reikte burgemeester Stoop een onderscheiding uit aan de heer W.M van der Veer.

Koninklijke onderscheiding voor de heer Van der Veer De heer Van der Veer is langdurig betrokken geweest bij het plaatselijke basisonderwijs en zet zich daarnaast belangeloos voor de kerk in. De heer Van der Veer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Van der Veer is vijfentwintig jaar lang actief geweest binnen het bestuur van de Prins Johan Frisoschool te Herkingen. Ook was hij gedurende zestien jaar voorzitter van de Bouwcommissie van deze school. De heer Van der Veer heeft veel tijd besteed aan het onderhoud van de school en daarnaast diverse hand- en spandiensten verricht.

Â

Ook voor de Gereformeerde Gemeente Herkingen zet de heer Van der Veer zich in. Tussen 1985 en 1989 nam hij plaats in de kerkenraad, vanaf 1989 bekleedt hij het ambt van ouderling. Op dit moment heeft de kerkelijke gemeente geen predikant, daarom neemt de heer Van der Veer ook op dit gebied een aantal taken waar. Daarnaast legt hij huisbezoeken af aan zieken en ouderen en geeft hij van oktober tot maart catechetisch onderwijs aan de jeugd vanaf zestien jaar.

Â

Foto: Eilanden Nieuws