Gemeente Waterland


29 april 2009

Algemene oproep tot verwijdering boottrailers en aanhangwagens

Bij inspectie is het volgende geconstateerd:
o In Ilpendam staat in de Reigerstraat een boottrailer met kenteken WG-NZ-94;
o In Marken staat in de Hoogkamplaan een aanhangwagen met kenteken
85-VB-RB;
o In Marken staat een aanhangwagen achter de supermarkt Deen zonder kenteken;
o In Monnickendam staat op de Cornelis Dirkz.laan een boottrailer zonder kenteken;
o In Monnickendam, op de Jan Nieuwenhuizenlaan staat een trailer met daarop een boot zonder kenteken, welke vastgemaakt is aan een openbaar goed (lantaarnpaal).

Genoemde trailers en aanhangwagens staan onbeheerd en zijn daar kennelijk permanent gestald. Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van Waterland is het verboden grote voertuigen te parkeren op een manier die het uitzicht van omwonenden wegneemt of ontsierend is. Ook is het verboden langs de openbare weg, parken of plantsoenen voor langer dan drie opeenvolgende dagen caravans, andere aanhangwagens of defecte auto's te laten staan. Het doel van deze verboden is om de bestaande parkeerruimte zoveel mogelijk beschikbaar te houden en om hinderlijk parkeren tegen te gaan.

Wij verzoeken de eigenaren hun voertuigen te verwijderen en niet op een andere plaats langs de openbare weg neer te zetten. Als deze voertuigen binnen 14 dagen na deze publicatie niet zijn verwijderd, zullen wij ons beraden gebruik te maken van onze bevoegdheid tot uitoefening van bestuursdwang. Ook zullen wij onderzoek doen om de eigenaar op te sporen en de verwijderings- en opslagkosten op hem of haar verhalen. In verband daarmee verzoeken wij u ons daarbij behulpzaam te zijn en inlichtingen door te geven op telefoonnummer
0299- 658 649. Als u dat wenst, kunt u die informatie anoniem doorgeven.