Overname Greenland BV


WATERINGEN, 20090506 -- Erik van der Flier (42) heeft op 29 april jongstleden de meerderheid van de aandelen Greenland BV in Wateringen verworven van de andere aandeelhouder en oprichter van de onderneming Jan Willem van Kempen.

Greenland, opgericht in 1990, ontwikkelt hoogwaardige bodycareproducten onder eigen merk en brengt deze succesvol op de markt. De lichaamsverzorgingsartikelen zijn gebaseerd op natuurlijke en biologische ingrediënten. Verkoop vindt wereldwijd in ruim 30 landen plaats. Greenland is de enige Nederlandse producent van complete productlijnen die Ecocert gecertificeerd is.

Erik heeft een achtergrond als ondernemer. Eerder had hij ervaring in de branche opgedaan o.a. als directeur marketing en communicatie van een grote landelijke drogisterijketen. De laatste jaren was Erik als interim manager actief in diverse sectoren. Eind 2007 besloot Erik als Management Buy In (MBI) kandidaat op zoek te gaan naar een bedrijfsovername. Via BuyInside, een intermediair die zich specifiek richt op MBI-trajecten, kwam hij in contact met de eigenaar van Greenland. Deze wilde eigenlijk pas in 2009 met het verkooptraject van Greenland van start gaan. Echter, de persoonlijke klik met Erik en het vertrouwen in hem als ondernemer zorgden ervoor dat de eigenaar toch koos voor een versnelling van dit proces. De eerste kennismaking in de zomer van 2008 resulteerde afgelopen woensdag in een succesvolle MBI-transactie.

Plannen
Als ondernemer en mede-eigenaar van Greenland zal Van der Flier zich gaan richten op een verdere professionalisering van de onderneming, met name het gebied van marketing- en salesactiviteiten. De verdere ontwikkeling van het merk Greenland zal prioriteit krijgen. Voor de kortere termijn staat het versterken van de relaties met bestaande retailers en distributeurs centraal, alsook het focussen op een beperkt aantal landen met grote potentie.