Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - dinsdag 10 februari 2009

Aanmeldingen voor Kinderlintjes 2009

Op vrijdag 29 april reikt burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper voor de 5e keer de Kinderlintjes uit aan Amersfoortse kinderen die belangeloos iets bijzonders hebben gedaan. Iedereen die een kind kent dat hiervoor in aanmerking komt, mag hem, haar of zelfs een groep kinderen aanmelden. Dat kan tot en met woensdag 15 april.

De gemeente vraagt aan alle inwoners, opa's, oma's, de wijkagent, de kinderoppas, de buurvrouw en de juf om eens goed rond te kijken naar kinderen van 6 tot en met 12 jaar die in aanmerking komen voor een lintje. Want veel kinderen doen goede dingen, soms zonder dat het opvalt. Iedereen mag een kind voordragen voor een Kinderlintje. Een kinderjury maakt een keuze uit de voordrachten.

Aanmelden kan via www.amersfoort.nl/kinderlintjes. Wie hulp of een aanvraagformulier nodig heeft, kan contact opnemen met Lidwien Meeder van de gemeente Amersfoort, telefoonnummer: 469 44 40, e-mail: l.meeder@amersfoort.nl. Alle kinderen die vorig jaar een lintje ontvingen staan vermeld in het boekje 'Kinderlintjes 2008'. Het boekje met aanvraagformulier is te verkrijgen bij de Informatiewinkel in de Observant, Stadshuisplein 7, Amersfoort.

Vorig jaar kregen tien kinderen en een groep kinderen een lintje, onder wie Simon Morren (7) en Josephine Balk (10). Simon redde zijn beste vriend Stijn uit het ijskoude water toen ze door het ijs gezakt waren. Josephine wilde eigenlijk een Nintendo voor haar 10e verjaardag. Maar in plaats daarvan besloot ze haar spaargeld, het geld dat ze voor haar verjaardag had gekregen en geld dat ze inzamelde te gebruiken om voor de dieren in het dierenasiel kluiven en kattensnoepjes te kopen. Kijk voor meer informatie op www.amersfoort.nl/kinderlintjes.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort