Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 9 maart 2009

ELECTRIC DELUXE VIERT 1E VERJAARDAG IN WATT MET O.A. RICHIE HAWTIN, SPEEDY J, CHRIS LIEBING EN LEN FAKI

Voor de vijfde editie van Electric Deluxe verruilt organisator Speedy J vaste feestlocatie Amsterdam voor z'n woonplaats Rotterdam. Hij neemt op woensdag 29 april niet de minste vrienden mee naar WATT: Richie Hawtin, Marco Carola, Chris Liebing en Len Faki. Samen met de Nederlandse technotalenten Boris Ross, Joey Daniel en Perry komen de technowereldsterren de Koninginnenacht aan de West-Kruiskade meevieren.

Van de artiesten op de verjaardagsposter (Electric Deluxe viert op 29 april z'n eenjarige bestaan) behoeft Richie Hawtin nauwelijks introductie. De grote man achter het M_nus-label stond aan de wieg van minimal techno en is ook op vele andere fronten al jarenlang een pionier. Zo heeft hij vorig jaar de draaitafel definitief ten grave gedragen en maakt voor z'n dj-sets voortaan louter gebruik van cutting edge software en midi-controlers. Ook heeft Hawtin met z'n M_nus Contakt concept perfect door hoe je de web-generatie optimaal bereikt.

Van M_nus naar Marco Carola is maar een kleine stap. De Napolitaanse dj & producer bracht onlangs z'n nieuwe single The Tribe op 2M uit, een sublabel van Hawtin dat weer gerund wordt door Carola. De techno-don is lange tijd niet te horen geweest in Rotterdam, reden te meer voor de Italiaan om op Electric Deluxe flink uit te pakken, zo belooft hij.

Kenners kijken verder reikhalzend uit naar het optreden van Len Faki. De Duitser is resident dj in de Berlijnse Berghain, het ultieme technowalhalla in Europa. Faki brak twee jaar terug door dankzij de single Rainbow Delta, een broeierig en duister technonummer dat ruikt naar het regenwoud.

Over de uitslag van de thuiswedstrijd die Speedy J met z'n vaste sparring partner Chris Liebing zal spelen hoeven we ons absoluut geen zorgen te maken. Een knock-out op de dansvloer staat bij voorbaat vast.

WOE 29 APRIL 2009 ELECTRIC DELUXE PRESENTS #5: RICHIE HAWTIN, SPEEDY J, MARCO CAROLA, CHRIS LIEBING, LEN FAKI E.A. @ WATT (ALLE ZALEN)

West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open / Aanvang programma 22:00u. Einde 06:00u. Tickets a E 30 (excl. vvk) zijn vanaf dinsdag 10 maart te koop via de website van WATT, 400 Primera winkels in Nederland, en Plato en Velvet Music Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.electricdeluxepresents.net

*** Einde persbericht ***

>> Noot voor de redactie /