Gemeente Enkhuizen

Training omgaan met hangjongeren voor senioren

Wat doet u als een hanggroep de hele nacht lawaai maakt? En wat kunt u doen als u niet meer langs een hanggroep durft? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord tijdens de training Omgaan met Hangjongeren voor 55+. Deelname is gratis.

U heeft last van ze...wat nu?
Negatieve ervaringen met hangjongeren blijken te leiden tot vele vragen. Wat als ze uw tuin vernielen of een vuurtje stoken in uw portiek? Of als jongeren elke dag rotzooi achterlaten? Om u te helpen bij het beantwoorden van al deze vragen en bij het omgaan met problemen rond hangjongeren, organiseert Welzijnswerk Enkhuizen in samenwerking met Woondiensten Enkhuizen de training Omgaan met Hangjongeren voor 55+.

De training richt zich op de gewone burger; mensen die niet vanuit bijvoorbeeld hun beroep kunnen handelen, maar die deze jongeren toch willen aanspreken op hun gedrag. Wat mag je doen volgens de wet? Mag je fotos van ze maken? Mag je terugslaan? Mag je ze vastpakken? Wat zijn gespreksgranaten, met andere woorden wat moet u nóóit zeggen tegen hangjongeren en waarom eigenlijk niet?

Waar en wanneer?
De training wordt gehouden op woensdag 29 april a.s. van 14.00 tot
17.00 uur in de Nieuwe Doelen. Deelname is gratis. Bovendien ontvangt u het boekje Hangjongeren van auteur Hans Kaldenbach. U kunt zich aanmelden via de klantenservice van Welzijnswerk Enkhuizen op telefoonnummer 0228-350500, optie 3 in het keuzemenu. Of per e-mail naar info@welzijnswerkenkhuizen.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer.

Geen senior en ook behoeft aan deze training?
Bent u nog geen 55+, maar wel geïnteresseerd in de training? Op dinsdagavond 26 mei volgt een training Omgaan met hangjongeren voor alle leeftijden. U wordt daarover nader geïnformeerd. Postbus 11

1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl